search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:25
MENU CLOSE

Λουμάκης (Uni Systems): Πού κοιτάζουμε για εξαγορές – Κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

12.05.2023 09:06
quest new

Την έντονη ανησυχία του για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού που υπάγονται στο ταμείο Ανάπτυξης εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uni systems Γιάννης Λουμάκης.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της πορείας της εταιρείας στην ελληνική και διεθνή αγορά τόνισε ότι συχνά παρατηρείται μεγάλη χρονοκαθυστέρηση από τη στιγμή που μπαίνουν οι τελικές υπογραφές μέχρι να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζουν στην πορεία σε τέτοιο βαθμό οι τεχνικές και άλλες προδιαγραφές που πολλές φορές ανατρέπουν όλο τον σχεδιασμό σε σημείο που να καθιστούν ακόμα και ασύμφορο το τελικό μπάτζετ.

Αυτό όπως είπε, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο να χαθούν τα λεφτά του Ταμείου καθώς είναι πολύ πιθανό να μην τηρηθούν οι προθεσμίες επειδή πολλά έργα ή δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα ή βρίσκονται σε πολύ μακρά διαδικασία ολοκλήρωσης.

Πάντως ο κ. Λουμάκης δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο η εταιρεία να προχωρήσει σε κάποια εξαγορά στην Ελλάδα ή το εξωτερικό καθώς όπως είπε «έχουμε ισχυρό ταμείο που μας επιτρέπει να κοιτάζουμε στην αγορά για ευκαιρίες».

Αναφέρθηκε στην εξαγορά της Intelli Solutions λέγοντας ότι «είναι μία εταιρεία συμπληρωματική με εμάς που έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης», και συμπλήρωσε ότι τον ενδιαφέρουν τρεις κατηγορίες εταιρειών:

-Αυτές με ιδιοπαραγόμενο λογισμικό, που έχουν δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφεια

-Αυτές που είναι κοντά σε digital λύσεις

-Εταιρίες παρόμοιες με τη Uni Systems με στόχο το consolidation

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της Uni systems ο κ. Λουμάκης ανέφερε ότι ο τζίρος έφτασε τα 175 εκατ. ευρώ με άνοδο 17% το 2022, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο πιστοποιημένων συμβάσεων φτάνει τα 550 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα πάνω από 200 ενεργούς πελάτες, συμμετέχει σε πάνω από 900 έργα και δραστηριοποιείται σε πάνω από 20 χώρες με 5 θυγατρικές σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Βαρκελώνη, Μιλάνο και Βουκουρέστι.

Επίσης ο Γιάννης Λουμάκης, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου που θα καθοδηγήσει την εταιρεία μέχρι το 2026. Αυτοί περιλαμβάνουν την επένδυση σε ψηφιακές λύσεις στις οριζόντιες περιοχές Cloud, Cybersecurity, Data Analytics, Managed Services και Customer Experience. Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά στην περαιτέρω επέκταση στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών οργανισμών, στις αγορές του χρηματοοικονομικού τομέα της Ν.Α. Ευρώπης αλλά και την εστίαση στα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0.

Στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου, τα έσοδα των Ψηφιακών Πυλώνων παρουσίασαν αύξηση 18% (από 28 εκ. ευρώ το 2021 σε 33 εκ. ευρώ το 2022), και 5% αύξηση επί του συνολικού εσόδου, με ηγέτη την περιοχή του Cloud, τα έσοδα της οποίας ξεπέρασαν τα 9εκ. ευρώ.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems αναφέρθηκε στον τομέα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας με ευθύνη την υλοποίηση έργων ερευνητικών προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ε.Ε. παρουσιάζοντας έσοδα 2,4 εκ ευρώ το 2022, με ετήσια ανάπτυξη σε ποσοστό 23%. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης δραστηριότητας δημιουργήθηκε το Pleiades IoT Innovation Cluster, που μετατράπηκε σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, και το iQnovus, το Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Quest.

O κ. Λουμάκης, αναφερόμενος στο επιτακτικό θέμα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στην πληροφορική, το έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της Uni Systems και περιέγραψε τις πρωτοβουλίες προσέλκυσης και διατήρησης ανθρώπινου δυναμικού που έχει αναλάβει η εταιρεία που επί του παρόντος απασχολεί άνω των 1300 εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Λουμάκης αναφέρθηκε στο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης που η Uni Systems υλοποιεί στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του Ομίλου Quest, οι 4 πυλώνες και η επίτευξη των 10 στόχων του οποίου, καθιστούν την εταιρεία μεταξύ των πρωτοπόρων στη βιώσιμη ανάπτυξη στον χώρο της πληροφορικής.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας, η Αντιπρόεδρος κα Ευτυχία Κουτσουρέλη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Απόστολος Γεωργαντζής και οι επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων της Uni Systems, που απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τους επιμέρους τομείς ευθύνης τους.

Διαβάστε επίσης

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ανοιχτή η πλατφόρμα – Ποια ΑΦΜ που κάνουν σήμερα αίτηση

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας στην Αττική

Μετά τις εκλογές τα αναδρομικά 11 μηνών των συντάξεων…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:16