search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:28
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Να μπει τέλος στο κομματικό ρουσφέτι και στη νοοτροπία του ελληνικού κράτους (Video)

15.05.2023 22:55
tsipras-new-2

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη.

To διακύβευμα είναι να γίνουμε Ευρώπη τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως ο στόχος μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να βάλει ένα τέλος στο κομματικό ρουσφέτι και στην νοοτροπία με την οποία χτίστηκε το ελληνικό κράτος.

Ερωτηθείς για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση «ότι δεν έβαλε μυαλό» καθώς λίγο καιρό μετά την εθνική τραγωδία διορίστηκε εκτός ΑΣΕΠ κόρη ενός αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

Το κράτος κατήντησε κομματικό φέουδο δήλωσε με αφορμή με την τοποθέτηση του σταθμάρχη, την οποία έσπευσε ο «υπουργός των Τεμπών» -όπως χαρακτήρισε τον πρωήν υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή- να την νομιμοποιήσει με νέα απόφαση μετά το ατύχημα «αποδεικνύοντας την ενοχή του». Αναφέρθηκε επίσης στην υποψηφιότητά του στις Σέρρες υπογραμμίζοντας πως η παραίτησή του δεν μπορεί να θεωρείται «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Ζήσαμε το αδιανότητο. Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές predator με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η τηλεδιοίκηση που κάηκε μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογγράμισε την ανάγκη να αναβαθμιστούν τα δημόσια ΑΕΙ και να επενδύσει επιτέλους η χώρα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έδωσε 30 εκατομμύρια για να ιδρύσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και όχι για να πάρει καθηγητές, τη στιγμή που τα προβλήματα που ταλανίζουν τα πανεπιστήμια δεν έχουν λυθεί. «Η μαφία ήλεγχε τη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου» υπενθύμισε με νόημα.

Ερωτηθείς για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τάχθηκε υπέρ της υπεράσπισης του άρθρου 16 σημειώνοντας πως προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστήμιων στη χώρα μας.

Ο Θεοδωράκης και το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής ακολούθησε και παρακολούθησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την προεκλογική περιοδεία του στον Θεσσαλικό κάμπο, σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Τα 7 «τραύματα» που αφήνει πίσω ο Μητσοτάκης

Ανδρουλάκης: Πρωταθλητής της διαφθοράς ο Μητσοτάκης, χορηγός του ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση RASS: Με 6,6% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο το ποσοστό αναποφάσιστων και αποχής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:25