search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:30
MENU CLOSE

Τηλεθέαση Σαββατοκύριακου: Μαγνήτισε βλέμματα ο τελικός της Eurovision, όχι όμως όπως πέρσι

15.05.2023 21:41
tiletheasi15322_new

Φαίνεται ότι χάρη στην απευθείας μετάδοση του τελικού του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, η ΕΡΤ1 σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης, σε επίπεδο καναλιού.

Στα δεδομένα της εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης ο τελικός της Eurovision έχει διπλή εμφάνιση. Είναι το πρώτο σε προτιμήσεις πρόγραμμα στο Top 10 του Σαββάτου και δεύτερο στο Top 10 της Κυριακής. Λογίζονται ως δύο διαφορετικές εκπομπές.

Αυτό συμβαίνει από καθαρά πρακτικούς λόγους στη διαδικασία άντλησης  και  επεξεργασίας- ανάλυσης δεδομένων από το σύστημα της Nielsen.

Η 24ωρη κάλυψη δεν ακολουθεί τη συμβατική. Η μέτρηση τηλεθέασης πραγματοποιείται από τις 02.00 της μιας ημέρας έως την ίδια ώρα (για την ακρίβεια έως την 01.59) της επόμενης.

Για τον λόγο αυτό τα τελευταία 14 λεπτά του διαγωνισμού της Eurovision, αν και πρόγραμμα του Σαββάτου, προσμετρήθηκαν στην Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση η μετάδοση είχε τηλεθέαση 10,5%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 1.070.197 τηλεθεατές.

Για την ιστορία, τον περσινό διαγωνισμό στο Τορίνο, είχαν παρακολουθήσει 1.955.000 τηλεθεατές (18,9% τηλεθέαση). Το 2021, τον τελικό του Ρότερνταμ, είχαν δει 2.035.000 ζευγάρια μάτια. Τότε ο δείκτης τηλεθέασης είχε δείξει το 19,7% και είχε παίξει ρόλο και το αναγκαστικό «κενό» που μεσολάβησε το 2020, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το Σάββατο η ΕΡΤ1 επικράτησε του ανταγωνισμού με 12,9% μερίδιο και από τα άλλα κανάλια μόνον ο Alpha είχε απόδοση διψήφιας δυναμικότητας (11,5%).

Την Κυριακή, η πίτα μοιράστηκε κατά τα συνηθισμένα. Ο Σκάι με το «Survivor all star» απέσπασε το μεγαλύτερο σε μέγεθος μερίδιο από την πίτα τηλεθέασης και με διαφορά (+1,7%) από το Mega, που ήταν το δεύτερο σε δυναμικότητα κανάλι.

Στα αξιοσημείωτα η αισθητή μεταβολή στο μερίδιο του Open.

Η επιλογή του καναλιού να «επενδύσει» στην ενημέρωση διαρκείας από την Τουρκία και τις εκλογές, στο prime time, διαμόρφωσε το μερίδιο του σταθμού στο 6,7%.

Ήταν δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερο συγκριτικά με του Σαββάτου (4,9%), αλλά και με της προπερασμένης Κυριακής (4,7%).

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Σάλος με τη νικήτρια Loreen – Κατηγορείται για αντιγραφή

Γιάννης Βογιατζής: «Έζησε καλά τη ζωή του» λέει ο γιος του – Θα αποτεφρωθεί η σορός του στη Ριτσώνα

Θύμα κλοπής έπεσε η Μαρία Αναστασοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02