search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 19:32
MENU CLOSE

Τσίπρας: Οι νέοι να πάνε να ψηφίσουν και να στείλουν στον «κουβά» τις δημοσκοπήσεις

16.05.2023 21:27
tsipras-thesniki-1123-new

«Το δίλημμα των εκλογών είναι αλλαγή ή Μητσοτάκης για άλλα τέσσερα χρόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή στις εκλογές, ώστε «να κάνουν έξωση στον Μητσοτάκη από το Μαξίμου», ενώ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους τους οποίους κάλεσε να απορρίψουν την στάση της αποχής και να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν για να στείλουν «στον κουβά» τις δημοσκοπήσεις.

«Πηγαίνετε στην κάλπη για να στείλετε στο σπίτι του τον Μητσοτάκη», είπε και τόνισε πως 450.000 νέες και νέοι 17 – 24 ετών, είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Διεμήνυσε επίσης προς την πλευρά των νέων ψηφοφόρων πως «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η ψήφος σε ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία αλλά είναι η πιο σκληρή τιμωρητικήαντικαθεστωτική αντισυστημική ψήφος, που θα ρίξει αυτό το καθεστώς της αδικίας και της εκμετάλλευσης, αυτό το καθεστώς της στοχοποίησης».

Κάλεσε η 21η Μάη να γραφτεί στην ιστορία και είπε εμφατικά ανοίξτε την πόρτα στη δικαιοσύνη και την αλλαγή με τη δικαιοσύνη και την ψήφο σας.

Αλλά μέχρι την Κυριακή ζήτησε οι πολίτες να μεταφέρουν το μήνυμα της αλλαγής «σπίτι το σπίτι, καφενείο το καφενείο, χωριό το χωριό, άνθρωπο τον άνθρωπο». Υπογράμμισε δε πως «οι εκλογές αυτές θα κριθούν σε λίγες χιλιάδες ψήφους». Αυτή είναι η πραγματική εικόνα, είπε, και «θα είμαστε μπροστά αν όλοι εσείς που είστε σήμερα εδώ δώσετε όλη σας την ψυχή για να φέρουμε πρώτα απ’ όλα μια μεγάλη νίκη στη Θεσσαλονίκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προβαίνοντας σε συγκρίσεις κατά την παρότρυνση του απερχόμενου πρωθυπουργού.

«Εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα, εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια. Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, σας τα παραδώσαμε γεμάτα, χάρη στα καθαρά μας χέρια. Εσείς λεηλατήσατε την κοινωνία, εμείς στηρίξαμε την κοινωνία και την παραδώσαμε όρθια» είπε μεταξύ άλλων.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στο ζήτημα των υποκλοπών το οποίο αποτελεί μια βάση απεύθυνσης στους συντηρητικούς πολίτες, και πιο συγκεκριμένα τους προερχόμενους από τα δεξιά αναποφάσιστους.

Μητσοτάκης ταυτόσημος με τη συγκάλυψη. Κάθαρση μόνο με νίκη ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Ο κύριος Μητσοτάκης ομολόγησε πριν λίγες μέρες το σκάνδαλο. Ομολόγησε επίσης ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις» υπογράμμισε εκ νέου θέτοντας ξανά τα ερωτήματα πως αφού δεν υπήρξε εθνικός λόγος, προς τι το απόρρητο, για ποιο λόγο η Εισαγγελέας που υπέγραφε τις διατάξεις είναι ακόμη στη θέση της και γιατί η δικαιοσύνη δεν έκανε κανένα βήμα.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η εξήγηση είναι μία ότι «η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη». Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προέβη σε συγκάλυψη και σε άλλες περιπτώσεις όπως οι απώλειες της πανδημίας τα Τέμπη, οι υποκλοπές, «συγκάλυψη για τα πάντα». «Ο κ. Μητσοτάκης στα δύσκολα χάθηκε, στις ευθύνες κρύφτηκε, στις ανάγκες δεν νοιάστηκε» είπε.

Στο σημείο αυτό είπε πως απευθύνεται στους συντηρητικούς πολίτες που τους χωρίζουν πολλά ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ «αλλά τους τιμάμε, οι περισσότεροι είναι έντιμοι άνθρωποι». Εσείς «αυτό το καθεστώς το ανέχεστε; Το δικαιολογείτε; Το αντέχετε»; Ρώτησε και πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης «έκανε τη ΝΔ οικογενειακό του φέουδο» και «κατέστησε μια μεγάλη παράταξη υπόλογη για βαριά εγκλήματα κατά της δημοκρατίας», ελπίζοντας τώρα να ξεπλυθεί με την ψήφο των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Όμως, συνέχισε «κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας από τη μεταπολίτευση και μετά θα έχουμε μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη της ΝΔ θα έχουμε συγκάλυψη».

Ανέφερε ξανά τις αιχμές για το υλικό των παρακολουθήσεων λέγοντας «δε θα μάθουμε ποτέ ποιος σήμερα κρατά τα στοιχεία των παρακολουθήσεων». «Που βρίσκονται οι καταγραφές, ποιος θα τα αξιοποιήσει για να εκβιάζει αύριο» αναρωτήθηκε.

Μόνο η αλλαγή θα φέρει σταθερότητα

Κατά την ομιλία του «διέκρινε» στη ρητορική Μητσοτάκη κατά τις τελευταίες ημέρες «συμπτώματα πανικού» διότι, όπως είπε «έχει καταφύγει στην τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων», την διασπορά του φόβου ότι «αλλαγή σημαίνει περιπέτειες», ότι «ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτειες», ενώ «το καθεστώς του συνεπάγεται σταθερότητα».

Αλλά «δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς δημοκρατία, χωρίς κοινωνική συνοχή, χωρίς εμπιστοσύνη» διεμήνυσε, προσθέτοντας πως «μόνο η αλλαγή θα φέρει τη σταθερότητα στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεθυνόμενος σε όλους τους πολίτες, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε στα δύσκολα και με αποφασιστικότητα και ωριμότητα κράτησε την Ελλάδα όρθια. «Και τώρα τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε ότι τώρα ξέρουμε και μπορούμε και τους λέμε ότι ζητάμε πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε έξω απ’ τα μνημόνια».

«Μας λένε ότι το σχέδιο μας ανεφάρμοστο, τους λέμε ότι το σχέδιό μας είναι κοστολογημένο ευρώ το ευρώ. Ανεφάρμοστο το βρίσκουνε εκείνοι που φοβούνται ότι είναι εφαρμόσιμο», είπε και επανέλαβε συνοπτικά το τετράπτυχο του προγράμματος, ότι δηλαδή «ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: «Δυναμική αντιπολίτευση» σε μια «αντιλαϊκή κυβέρνηση» το ΚΚΕ

Ανδρουλάκης στον Alpha: Όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού – Δεν αποκλείει συνεργασίες (Video)

Τσαπανίδου σε Σκέρτσο: Το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 19:27