search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Το μενού των ισχυρών της G7: Μοσχάρι wagyu, γεμιστοί αχινοί και το παραδοσιακό πιάτο της Χιροσίμα (Photos/Video)

18.05.2023 13:15
G7 NEW

Οι ηγέτες του G7 θα χρειαστεί να έχουν όρεξη γαργαντούα όταν καθίσουν για να δειπνήσουν, καθώς τα μενού στα οποία θα κυριαρχούν οι τοπικές λιχουδιές είναι πλούσια και ετοιμάζονται εδώ και μήνες.

Τα μενού της συνόδου, που έχει υπόψη του ο βρετανικός Guardian, περιλαμβάνουν okonomiyaki, ένα πιάτο χαρακτηριστικό της Χιροσίμα, που προέκυψε μετά την καταστροφή της πυρηνικής έκρηξης, τον Αύγουστο του 1945, αλλά και τα στρείδια που επίσης είναι μια τοπική λιχουδιά.

Οι παραγωγοί από την περιοχή της Χιροσίμα, που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές γαστρονομικές παραδόσεις, επί μήνες αγωνίζονταν για να συμπεριληφθούν δικά τους προϊόντα στα μενού των τεσσάρων επίσημων γευμάτων που θα προσφερθούν στους ηγέτες, στις δύο ημέρες της συνόδου.

Αλλά στην επιλογή των μενού επενέβη προσωπικά και ο πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, θέλοντας να συμπεριληφθούν και πιάτα που αρέσουν στον ίδιο.

Ψάρι σκορπιό και μαριναρισμένο σολωμό

Το Σάββατο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο δεύτερος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Μουσείο Ειρήνης, μετά τον Μπάρακ Ομπάμα, το γεύμα εργασίας θα περιλαμβάνει μαριναρισμένο σολομό, ψάρι σκορπιό και φιλέτο κοτόπουλο, με ημιπαγωμένο λεμόνι που θα σερβιριστεί με κρέμα εσπεριδοειδών και σάκε.

Το δείπνο εργασίας, που θα γίνει σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο στο νησάκι Μιγιατζίμα, θα αρχίσει με μία επιλογή θαλασσινών, από την θάλασσα Σέτο.

Θα ακολουθήσει σούπα τσιπούρας ανοιχτής θάλασσας και στο κυρίως πιάτο θα υπάρχει βοδινό κρέας από την Χιροσίμα και σούσι χελιού. Ως επιδόρπιο θα σερβιριστούν παραδοσιακά γλυκά της Χιροσίμα.

Στο μενού περιλαμβάνονται υλικά που μπορεί να είναι προκλητικά για τους ηγέτες που δεν έχουν … εκπαιδευμένους ουρανίσκους.

Η ψητή ρίζα taro και οι γεμιστοί αχινοί

Το γεύμα εργασίας του Σαββάτου περιλαμβάνει ψητή ρίζα taro – που είναι ένα τροπικό ασιατικό φυτό- και αχινούς γεμιστούς με natto – ζυμωμένους σπόρους σόγιας με πικάντικη μυρουδιά και αφράτη υφή – που θα παρασκευαστεί σε ένα βουδιστικό ναό στο Κιότο.

Όμως κάποιες άλλες ιαπωνικές γεύσεις θα είναι πιο οικείες για όσους έχουν παρακολουθήσει την παγκόσμια τάση washoku τα τελευταία χρόνια, όπως το edamame – ανώριμα φασόλια σόγιας, το βοδινό κρέας wagyu και την παραδοσιακή σούπα miso.

Edaname
Bοδινό κρέας wagyu

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, που κατάγεται από την περιφέρεια της Χιροσίμα, ενεπλάκη προσωπικά στην επιλογή των υλικών και των πιάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιαπωνικής τηλεόρασης TV Asahi.

Μία από τις προσωπικές επιλογές του Φούμιο Κισίντα είναι το φαγητό δρόμου okonomiyaki, μία παραδοσιακή αλμυρή τηγανίτα με κουρκούτι από αλεύρι και άλλα συστατικά που παρασκευάζεται σε τεπάν.

Okonomiyaki

Διαβάστε επίσης

Ξύλο στη Ντίσνεϊλαντ για μια… φωτογραφία! (video)

Κολομβία: «Θαύμα» στη ζούγκλα – Βρέθηκαν ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν 17 μέρες

ΗΠΑ: Η Μοντάνα απαγόρευσε το… TikTok!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:48