search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:43
MENU CLOSE

Ακλόνητος ο «Alpha» στην κορυφή της τηλεθέασης – Μικρή «απογείωση» για το Μακεδονία TV

19.05.2023 15:37
tv_new

Δεν άλλαξε δραματικά από χθες, αλλά και από προχθές, η κατανομή των μεριδίων από την πίτα τηλεθέασης μεταξύ των καναλιών. Μια εξαίρεση μόνον.

Έχει να κάνει με τη βουτιά, σχεδόν κάθετη, που κατέγραψε η Nielsen στην τηλεθέαση του Σκάι. Χθες διαμορφώθηκε στο 7,5% από το 12,8% της Τετάρτης. Το μίγμα προγράμματος μάλλον ασυνήθιστο για εκείνους που το προτιμούν.

Δεν είχε το σόου «Survivor all star», μετέδωσε όμως το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Ιστορίες εκλογών» του Παύλου Τσίμου και συνέχισε με προεκλογική εκπομπή και έδωσε τηλεοπτικό χρόνο νυχτιάτικα στα 10λεπτα των κομμάτων.

Νωρίτερα το απόγευμα κάλυψε διακαναλικές συνεντεύξεις τύπου κομμάτων. Ο συνδυασμός όλων αυτών συνετέλεσε ώστε η απόδοση του σταθμού να κινηθεί σε χαμηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα τηλεθέασης.

Με εξαίρεση το Star και την κινητικότητα προς το Μακεδονία TV, φαίνεται ότι αρκετοί «κατευθύνθηκαν» προς άλλες πηγές οικιακής ψυχαγωγίας και δεν διαμοιράστηκαν στον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ ο Alpha διατηρήθηκε στην περιοχή άνω του 15%. Το Mega σε σχέση με την Τετάρτη ήταν μισή μονάδα κάτω, στο -0,4% ο ΑΝΤ1, ενώ το Star «πέρασε» στην περιοχή με τα διψήφια μερίδια με μεταβολή +1,5% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Αξιοπρόσεκτη είναι η μεταβολή στην απόδοση του Μακεδονία TV, το οποίο ως γνωστό προβάλει σε επανάληψη επεισόδια παλαιων σειρών του ΑΝΤ1 και ξένες σειρές και ταινίες.

Το μερίδιο του σταθμού αυξήθηκε σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα και προσέγγισε το 5% χάρη στη συγκέντρωση τηλεθεατών ιδίως στη βραδινή- νυχτερινή ζώνη τηλεθέασης όταν στον «αέρα» είναι οι αμερικανικές σειρές «CSI New York» και «Νόμος και Τάξη».

Δεν συνέβη τυχαία. Στην ίδια χρονική περίοδο ο ανταγωνισμός μετέδιδε είτε πολιτικές εκπομπές είτε τα επιβεβλημένα 10λεπτα των κομμάτων, ή διακαναλικές συνεντεύξεις κομμάτων. Οι προτάσεις του  Μακεδονία TV ήταν ως φαίνεται μια κάποια λύσις…

Διαβάστε επίσης:

«Αφύλακτη διάβαση»: Ζώσες μνήμες από την Γενοκτονία των Ποντίων στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Video/Photo)

«Μαύρο Ρόδο» – Spoiler: Φινάλε με… κουφέτα

Σασμός – Spoiler: Ο Ευθύμης λέει στον Μαθιό πως ξέρει ότι αυτός είναι ο δολοφόνος (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:42