search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής ο Τσίπρας

22.05.2023 16:06
syriza-grafeia-1-new

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00 η διευρυμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, και σε διευρυμένη σύνθεση, με τον Πολιτικό Σχεδιασμό, προκειμένου να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από το «εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα» και να χαράξει τα επόμενα βήματα εν όψει της διαφαινόμενης νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Αύριο αναμένεται να συνεχιστούν οι συζητήσεις στα όργανα, με συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ενώ εκτιμάται ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση συζητήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, και μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε ότι δεν το προέβλεψε ούτε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και οι δημοσκοπήσεις. Υπήρξαν εκτιμήσεις ότι η κακή επίδοση δεν αποτυπώνει κάποια επιμέρους λάθη, αλλά δείχνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος αυτή τη στιγμή για περαιτέρω συζήτηση,  και πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε γρήγορη ανασύνταξη και να σχεδιάσει πως θα κινηθεί εν όψει των επόμενων εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες σημείωσε πως «ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμη τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου».

Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Στο 16% το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής

Καραμανλής για την πρωτιά στις Σέρρες: «Ηχηρή απάντηση στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις»

Ακρίτα: Ο Τσίπρας θα ξαναφέρει την Αριστερά στην εξουσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:51