search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:54
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Βρήκε τεράστιο ιγκουάνα στη λεκάνη της τουαλέτας του (photos/video)

25.05.2023 13:41
iguana_2505_1200-700_new
credit: John Riddle

Άκουσε φασαρία από νερά στο μπάνιο και έσπευσε να δει τι γινόταν. Κι αυτό που αντίκρισε τον άφησε άφωνο. Ο λόγος για τον Τζον Ριντλ, κάτοικο του Χόλιγουντ στην πολιτεία της Φλόριντα, ο οποίος βρήκε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας του σπιτιού του ένα… τρομαγμένο ιγκουάνα.

credit: John Riddle

Ο 58χρονος Τζον Ριντλ περιγράφει τη… συνάντηση: «Κοίταξα μέσα και είδα το ιγκουάνα που έδειχνε τρομαγμένο, να με κοιτάζει».

Προσπάθησε να το πιάσει με μια απόχη που χρησιμοποιούσε στην πισίνα του, αλλά δεν τα κατάφερε. Κι όπως είπε στην Orlando Sentinel ο Τζον Ριντλ, δεν είχε άλλη λύση από τον να προσπαθήσει να το πιάσει με τα χέρια του.

Όμως το ιγκουάνα προσπάθησε να κρυφτεί και «μπήκε μέσα στον σωλήνα της αποχέτευσης και το έχασα», πρόσθεσε.

credit: John Riddle

Ύστερα από λίγη ώρα το ιγκουάνα επανεμφανίστηκε, σκαρφάλωσε μόνο του στη λεκάνη και τελικά κρύφτηκε πίσω από αυτή. Ο Τζον Ριντλ το έσπρωξε προσεκτικά και το έβγαλε σιγά-σιγά από το σπίτι του, αφήνοντας το ιγκουάνα να δοκιμάσει άλλες… περιπέτειες.

«Έχω συνηθίσει να βλέπω ιγκουάνα εδώ έξω, αλλά όχι μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας», είπε χαριτολογώντας.

Και πραγματικά φαίνεται πως στη Φλόριντα τα ιγκουάνα κάνουν επισκέψεις σε σπίτια. Πέρυσι, η Μισέλ Ρέινολντς δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι βρήκε στην τουαλέτα του σπιτιού της, κοντά στο Μαϊάμι, ένα μικρό ιγκουάνα, που ανήκει στην οικογένεια των μεξικανικών ιγκουάνα με ακανθώδη ουρά και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό ότι όσο είναι το μήκος του σώματός του, άλλο τόσο είναι η ουρά του.

Τα ιγκουάνα στη Φλόριντα ανεβαίνουν σε σκεπές σπιτιών, σκάβουν φωλιές κάτω από τα σπίτια και κάποια φτάνουν μέσω του αποχετευτικού δικτύου μέχρι τις τουαλέτες. Κι αυτός είναι ένας εφιάλτης για κάποιους, που δεν έχουν πολύ φιλικές διαθέσεις με τα ζώα.

Η εφημερίδα Tampa Bay Times έγραψε πως «αυτοί οι μικροί Γκοτζίλες είναι πολύ καλοί κολυμβητές, μπορούν να κρατούν την αναπνοή τους για αρκετή ώρα» κι έτσι φτάνουν στα σπίτια μέσα από τις σωλήνες της αποχέτευσης.

Για τον Ριντλ, που ζει 21 χρόνια στο ίδιο σπίτι, ήταν η πρώτη φορά που βρήκε ιγκουάνα στη λεκάνη. «Σκέφτομαι ότι αφού μου συνέβη μία φορά, οι πιθανότητες που έχω είναι να μην μου ξανασυμβεί για τα υπόλοιπα τουλάχιστον 21 χρόνια», είπε ο Τζον Ριντλ.

Διαβάστε επίσης:

Ρον Ντε Σάντις: Ο εσωκομματικός αντίπαλος του Τραμπ – «Βατραχάνθρωπος», υπερσυντηρητικός και πολιτικός «ροκ σταρ»

Η συγκίνηση του Μπάιντεν έναν χρόνο μετά το μακελειό στο Τέξας – Τα 21 κεριά και η δραματική έκκληση για τα όπλα (video)

Γουιάνα: Θρήνος για τα 19 θύματα του εμπρησμού – Αγωνία για δύο ακόμη μαθήτριες (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:51