search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:29
MENU CLOSE

Εκτέλεσαν δημοσιογράφο στις Φιλιππίνες – Νεκρός ο ένας δράστης, τον «πάτησε» με το αμάξι ο γιος του θύματος

31.05.2023 08:41
philippines_asthenoforo

Δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκε από ένοπλους μπροστά στο σπίτι του σήμερα στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε μια χώρα όπου εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης γίνονται συχνά στόχοι δολοφονικών ενεργειών και εκφοβισμών.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν, 50 ετών, δολοφονήθηκε από ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην Καλαπάν, στην επαρχία Ανατολικό Μιντόρο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμιουελ Ντελορίνο, αξιωματικός της αστυνομίας της περιοχής.

Ο ένας από τους εκτελεστές σκοτώθηκε όταν γιος του Μπουντουκίν τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος, «ο άλλος ύποπτος μπόρεσε να διαφύγει. Η επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο κ. Ντελορίνο.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στις Φιλιππίνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος, τον Ιούνιο του 2022.

Την 3η Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος του ραδιοφώνου Πέρσιβαλ Μαμπάσα δολοφονήθηκε σε συνοικία της Μανίλας καθώς πήγαινε στη δουλειά του.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμφώνησαν Μπάιντεν και Ερντογάν – Στο επίκεντρο Σουηδία, F-16 και… Αιγαίο

Επιχείρηση «Χελωνονιντζάκι»: Εντοπίστηκαν πάνω από 2.200 παιδεραστές σε όλο τον κόσμο

Τουρκία: Οι νέοι υπουργοί του Ερντογάν – Μένει ο Ακάρ, φεύγει ο Τσαβούσογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:26