search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 13:54
MENU CLOSE

Καιρός : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (Videos)

02.06.2023 08:39
vroxes-new (2)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και νότια σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023. Τοπικά έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη , στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας, όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29, στην Ήπειρο από 15 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.

Έκτακτο Δελτίο Καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης (01/06).

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (02-06-2023), στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο, τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (02-06-2023) και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης:

Kατεχάκη: Πέθανε ο 43χρονος αστυνομικός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Πανελλαδικές 2023: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πάτρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 13:53