search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:35
MENU CLOSE

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

02.06.2023 11:01
panelladikes new

Αναρτήθηκαν στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας τα θέματα που επιλέχθηκαν στο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» με το οποίο έκαναν πρεμιέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023 στα Γενικά και Εσπερινά Λύκεια.

Το πρώτο κείμενο φέρει τίτλο «Ημέρα καταδίκης της βίας εναντίον των γυναικών», το δεύτερο – που είναι δημοσίευμα του Βήματος – αφορά τον φεμινισμό και τον νεοφεμινισμό  και το τρίτο εξεταζόμενο κείμενο έχει τίτλο «Μια φοβερή παρηγοριά», απόσπασμα από τις «κόρες του Ηφαιστείου» του Χρήστου Οικονόμου.

Το θέμα της έκθεσης αντίστοιχα είναι για τα φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή και το τι μπορεί να κάνει η νέα γενιά για να συμβάλλει έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Υπενθυμίζεται πως ως ώρα έναρξης των εξετάσεων ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας η 08:30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι πρέπει έχουν προσέλθει στις αίθουσες μέχρι τις 08.00 π.μ.

Διαβάστε επίσης

Mαγνησία: Έκλεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ και έπαιξε τα λεφτά σε άλλο

Ελληνικό: Μαχαίρωσαν 17χρονο για να τον ληστέψουν – Στο νοσοκομείο ο ανήλικος

Μαγιορκίνης για τη νόσο Χ: Θα είναι σαν σεισμός (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:35