search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

02.06.2023 13:06
nonika-galinea_0206_1200-700_new

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε η Νόνικα Γαληνέα. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Χριστίνα Πολίτη μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

«Αντίο αγαπημένη Nόνικα. Ήσουν πραγματικά one of a kind . A legend», έγραψε.

Μέχρι το τέλος, η σπουδαία ηθοποιός είχε στο πλευρό της την οικογένειά της και τις κόρες της, μια από αυτές, η Αριέττα Μουτούση που είναι επίσης ηθοποιός.

Η Νόνικα Γαληνέα γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1938. Πήγε αρχικά σχολείο στην Νέα Μάκρη και στα 14 της χρόνια πήγε στη Φλωρεντία. Συνέχισε σε αγγλικό σχολείο στην Ελβετία και στα 18 της γράφτηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Στη συνέχεια σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art.

Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση με τον οποίο έζησε 5 χρόνια στο Παρίσι αποκτώντας 3 παιδιά, τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία.

Η Νόνικα Γαληνέα υπήρξε επίσης ζευγάρι για 21 χρόνια με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον οποίο -όπως η ίδια είχε αποκαλύψει- γνώρισε όταν οι δυο τους συμπρωταγωνιστούσαν στο Θέατρο Μετροπόλιταν.

Με την απώλειά της, ο καλλιτεχνικό χώρος θρηνεί, χάνοντας μια μεγάλη ηθοποιό με μια σπουδαία καριέρα και σημαντικές διακρίσεις.

Έχει μεταφράσει δεκαεπτά θεατρικά έργα -πολλά εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί-, έχει εκδώσει την αυτοβιογραφία της σε βιβλίο με τίτλο «Η ζωή μου» (εκδόσεις Λιβάνη 2005) όπως και το βιβλίο «Επέστρεφε» (εκδόσεις Ιανός, 2007).

Το 2006, βραβεύτηκε με το έπαθλο «Κυβέλη», για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το μαχαίρωμα του 17χρονου από ληστές

ΔΟΕ: Πολλά λάθη στη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:50