search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα Μητσοτάκη για δήθεν μειώσεις φόρων – Απάντηση στη φορολεηλασία η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ

07.06.2023 15:22
syriza 765- new

Για ψέματα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με όσα είπε στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του για μειώσεις φόρων με εξαίρεση τη μείωση στον ΦΠΑ.

Η Κουμουνδούρου, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πώς γίνεται να κάνει λόγο για μείωση φόρων και την ίδια ώρα να σημειώνονται υπερβάλλοντα έσοδα 6 δις από τους έμμεσους φόρους. Και υπογραμμίζει πως αυτό που συνέβη είναι ότι «με το ένα χέρι μείωσε κάποιους συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, άφησε ανεξέλεγκτα τα υπερκέρδη εταιριών διύλισης και ενέργειας και με το άλλο λεηλάτησε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του υψηλού ΦΠΑ».

Αναλυτικά η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα ψέματα ότι δήθεν μείωσε φόρους, τότε μπορεί να εξηγήσει γιατί σε 1,5 χρόνο έχει υπερβάλλοντα έσοδα από έμμεσους φόρους 6 δις ευρώ (4,5 για το 2022 και 1,5 για το πρώτο τρίμηνο του 2023).

Ο κ. Μητσοτάκης με το ένα χέρι μείωσε κάποιους συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, άφησε ανεξέλεγκτα τα υπερκέρδη εταιριών διύλισης και ενέργειας και με το άλλο λεηλάτησε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του υψηλού ΦΠΑ, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και για να ολοκληρώσει την εξαπάτηση βάζει τους συνεργάτες του να μας πείσουν πως οι έμμεσοι φόροι πλήττουν περισσότερο τους πλούσιους.

Η απάντηση στην φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης από την πολιτική της ΝΔ είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου για θάνατο εγκύου στη Νέα Μάκρη: «Η ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ»

Ο Άδωνις απειλεί με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο (video)

Λοβέρδος σε δημοσιογράφο: Άμα θέλετε να το κάνουμε ροντέο, είμαι πολύ πρόθυμος! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:21