search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:49
MENU CLOSE

Χαβάη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα

08.06.2023 11:27
ifiasteio new

Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη εξερράγη στις 04:44 (τοπική ώρα, 17:44 την Τετάρτη, ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), με τις ροές λάβας να συνεχίζονται αλλά προς το παρόν να περιορίζονται στο έδαφος του γύρω κρατήρα. Οι φωτογραφίες που έρχονται στην δημοσιότητα είναι εντυπωσιακές.

Οι αρχικές φάσεις των εκρήξεων είναι δυναμικές“, ανέφερε το USGS και πρόσθεσε πως η δραστηριότητα περιορίζεται στον κρατήρα Halemaumau και ότι οι κίνδυνοι θα επανεκτιμηθούν καθώς προχωρά η έκρηξη.

Το USGS ανέβασε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κόκκινο» έως ότου αξιολογήσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Oι επιστήμονες είπαν ότι ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, αναφέροντας αυξημένη δραστηριότητα σεισμού και παραμόρφωση του εδάφους που υποδεικνύουν κίνηση του μάγματος στο υπέδαφος.

Σε μια κλειστή περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης, το Κιλαουέα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Το 2019, μια σειρά από σεισμούς και μεγάλη έκρηξη στο Κιλαουέα οδήγησαν σε καταστροφές εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης

Nέα Υόρκη: Πνίγεται από τους καπνούς μετά τις φωτιές στον Καναδά (Photos/Video)

Ιταλία: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους – Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο (Video)

Η Αυστραλία απαγορεύει τη ναζιστική σβάστικα και το σήμα των SS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:49