search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:11
MENU CLOSE

Εκτός «εκλογικού αγώνα» της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

09.06.2023 11:35
pnevmatikos spiros

Εκτός «εκλογικού αγώνα της ΝΔ» , όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίθεται ο Σπύρος Πνευματικός, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (σ.σ. δεν βγαίνει από τα ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Πνευματικός.

Ο -γιατρός- Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός του εκλογικού αγώνα παρά την επιχείρηση «περιορισμού της ζημιάς» από τον υποψήφιο της ΝΔ, που προκάλεσε σάλο μετά τη συνέντευξή του στον Σκάι 100,3 όπου μίλησε για ανάγκη διαλογής ασθενών για λόγους κόστους, αναφέροντας ότι ασθενείς όπως οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που δεν θα τα καταφέρουν δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν με το κόστος της νοσηλείας τους τα δημόσια νοσοκομεία.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο ίδιος έκανε λόγο χθες για παρερμηνεία των όσων είπε σχετικά με τους καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο, αναφέροντας ότι «παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν». Ζητεί δε «συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναδίπλωση του Σπύρου Πνευματικού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει ο Πνευματικός την κρυφή ατζέντα ΝΔ στην Υγεία (video)

Μεταναστευτικό: Πανηγυρισμοί για τη νέα συμφωνία – Αλληλεγγύη… α λα καρτ

Αγαπηδάκη: Η Λινού δεν έχει κατάρτιση σε θέματα δημόσιας υγείας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:08