search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Δεν δίνουμε διαπιστευτήρια στα fake news της ΝΔ

13.06.2023 19:53
axtsioglou

Αναφορικά με το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας η Έφη Αχτσιόγλου ήταν σαφής, «η ΝΔ έχει ξεπεράσει τα όρια με τα οποία θα έπρεπε να γίνεται η πολιτικη αντιπαράθεση. Χθες, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση, η κ. Μπακογιάννη απειλεί τους πολίτες, στην μόνη περιοχή στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα, γιατί δεν ψήφισαν ΝΔ. Στη συνέχεια, ο κ. Σκέρτσος είπε πως τα αυτονόητα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών δεν είναι και τόσο αυτονόητα αλλά εξαρτώνται από το τι θα ψηφίσουν. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη οδός και για τη Δημοκρατία και για τον τρόπο που γίνεται η προεκλογική συζήτηση. Κατηγορούν την μέχρι χθες αξιωματική αντιπολίτευση ως ανθελληνικό κόμμα. Και πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι προδότες και δεν εξυπηρετούν την εθνική ασφάλεια. Αυτό μας γυρνάει σε μαύρες εποχές», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στο “MEGA”.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη, η μειονότητα ήταν, είναι και θα είναι μουσουλμανική» και συνέχισε θυμίζοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που είχε οδηγήσει τον ίδιο τον Ερντογάν να παραδεχτεί πως πρόκειται για μουσουλμανική μειονότητα».

Πρόκειται, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, για «ξεκάθαρα ψεύδη από την πλευρά της ΝΔ τα περί της ενημέρωσης που λάβαμε προεκλογικά. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη. Μετεκλογικά μόνο υπήρξε μια προώθηση από τον κ. Μητσοτάκη ενός κοπτοραπτικού σημειώματος της ΕΥΠ, την οποία εργαλειοποιούσε εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την προεκλογική αντιπαράθεση».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο κ. Σκέρτσος είπε ψέματα, όπως έλεγε και όλη την προηγούμενη προεκλογική περίοδο που γυρνούσε τα κανάλια με ένα ψεύτικο χαρτί που δήθεν είχε κοστολογήσει το πρόγραμμα μας και ποια η συνέπεια; Καμιά. Σαν να μην έγινε τίποτα. Παρά μόνο πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούταν να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας» και αναρωτήθηκε «ως που θα πάει αυτό; θα καλείται συνέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει διαπιστευτήρια απέναντι στα fake news της ΝΔ;»

Τόνισε, επίσης, ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν την ενιαία γραμμή του κόμματος που μιλάει καθαρά για μουσουλμανική μειονότητα. Ως πολιτικό σύστημα είχαμε αποφασίσει πως τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια ευαίσθητη περιοχή δεν θα τα χειριζόμαστε με ΚΥΠατζίδικη λογική παλαιάς κοπής, αλλά με τη διακομματική επιτροπή που φτιάξαμε το 2020 και διπλωματικές πρωτοβουλίες.».

«Ποια είναι όμως η πραγματική κατηγορία που επιρρίπτεται εδώ;», είπε η κ Αχτσιόγλου. «Ότι οι άνθρωποι που εξελέγησαν από χιλιάδες πολίτες στην περιοχή είναι υποχείρια του Ερντογάν; Άρα και ότι οι Έλληνες πολίτες που τους ψήφισαν λειτουργούν ως υποχείρια του Ερντογάν; 

Διαχωρίζει η ΝΔ τους πολίτες ανάλογα με το τι ψήφισαν σε ανθέλληνες και εθνικόφρονες; Και μας ζητούν πιστοποιητικά φρονημάτων; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η συζήτηση είναι άκρως επικίνδυνη, διχαστική και προσβλητική. Αν η ΝΔ δεν βάζει όριο στον κατήφορο της. Θα το βάλουμε εμείς. Βάζουμε όριο αξιοπρέπειας», επεσήμανε η κ. Αχτσιόγλου.  

Σημείωσε, τέλος, πως «ο κ. Μητσοτάκης επί έναν ολόκληρο χρόνο έκανε παιχνίδια με την ΕΥΠ, την οποία πήρε υπό την προστασία του, παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα, για λόγους εθνικής ασφάλεια, όπως ισχυριζόταν. Και μετά παραδέχτηκε πως ήταν σκάνδαλο, το δικό του σκάνδαλο. Ενώ επί έναν ολόκληρο χρόνο επικαλούνταν πάλι τον εθνικό κίνδυνο, και τους παρακολουθούμενους ως υπόπτους για την εθνική ασφάλεια. Το ίδιο κάνει και τώρα. Δεν θα πορευόμαστε έτσι. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι πρέπει να τελειώνει».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Marc: Στις 20,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Ας τελειώσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στα εθνικά μας θέματα

Τσαπανίδου: Ψεύτικες υποσχέσεις από τη ΝΔ και για τις προσλήψεις στο Δημόσιο προς άγραν ψήφων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09