search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:37
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Στουρνάρα για την… φοροδιαφυγή

13.06.2023 06:30
Giannis Stournaras_new

Καθόλου απαρατήρητα δεν πέρασαν τα όσα είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του για την φοροδιαφυγή.

Ο κ. Στουρνάρας αφού ξεκαθάρισε πως «αν… δούμε κεντρικό τραπεζίτη πρωθυπουργό αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε κρίση», στάθηκε ειδικά και στην φοροδιαφυγή και την προετοιμασία που πρέπει να κάνει το κράτος.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι από την Μεταπολίτευση και μετά το θέμα της φοροδιαφυγής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα. Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε να προσεγγίσει και τα ποσά που χάνουν τα κρατικά ταμεία καθώς όπως είπε «80 δισεκατομμύρια δηλωμένα εισοδήματα, 140 δισεκατομμύρια η κατανάλωση και παράλληλα αύξηση αποταμιεύσεων». Πράγμα που σημαίνει ότι η φοροδιαφυγή μπορεί είναι περίπου στα 60 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στουρνάρας έκανε και την πρότασή του: «Αναγνώριση ηλεκτρονικών αποδείξεων. Κίνητρα, έκπτωση… Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογικά έσοδα. Για να κάνει δαπάνες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, δηλαδή δαπάνες Παιδείας, δαπάνες Υγείας, αμυντικές δαπάνες. Πρέπει να βελτιώσουμε τη φορολογία εισοδήματος, να δούμε πού πάσχει το ελληνικό φορολογικό σύστημα».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η μαντινάδα με… νόημα που του αφιέρωσαν στην περιοδεία του στην Κρήτη (Photos/Video)

Χατζηδάκης για Ροδόπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια χούφτα ψήφους «σπάει» μια παράδοση ετών (Video)

Ντομπρόβσκις για εξαγωγές του Predator: Τα πορίσματα της εσωτερικής παρακολούθησης δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:34