search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:46
MENU CLOSE

Μαργαρίτης κατά Διαμαντοπούλου για Ροδόπη: Αβαντάρει την εθνικοφροσύνη της ΝΔ

13.06.2023 18:33
DIAMANTOPOULOU_MARGARITES2
Eurokinissi

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μέσω ανάρτησής της στο Facebook η Άννα Διαμαντοπούλου για τους χειρισμούς του στο θέμα της Ροδόπης, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Θόδωρου Μαργαρίτη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ζήτημα η Πειραιώς, ωστόσο ο Θόδωρος Μαργαρίτης δεν άφησε ασχολίαστη την ανάρτηση της, τονίζοντας ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «αβαντάρει την εθνικοφροσύνη της Συντηρητικής παράταξης».

Ο ίδιος την κατηγόρησε γιατί δεν σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την υπόθεση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και Γραμματέα της πολιτικής κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

«Η Άννα Διαμαντοπούλου με ανάρτηση της ασκεί θεμιτή κριτική σε λάθη του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Ροδόπης. Η ανάρτηση της πήρε δημοσιότητα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το γιατί. Σε όλο το κείμενο της όμως δεν βρήκε ούτε ΜΙΑ λέξη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Για την λαιμαργία της ΝΔ να αυξήσει τις ψήφους της ακόμα και στην Ροδόπη χαϊδεύοντας τα ψηφαλάκια της Ακροδεξιάς. Δεν βρήκε ούτε ΜΙΑ λέξη για τους εκβιασμούς που ασκούνται στην μειονότητα. Μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος με τις ανόητες εσωκομματικές κόντρες του στην Ροδόπη άνοιξε το θέμα. Αλλά από εκεί μέχρι να αβαντάρει την εθνικοφροσύνη της Συντηρητικής παράταξης υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Και μάλιστα για μία πολιτικό με Ευρωπαϊκή συνείδηση ανοιχτής Κοινωνίας. Χάθηκαν τα όρια».

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου

«Το θέμα στην Ροδόπη θα ήταν ευχής έργο να μην αποτελεί ζήτημα προεκλογικής σύγκρουσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην εκλογική πορεία για την ψήφιση της νέας Βουλής θα κρύβουμε θέματα κάτω από το χαλί και μετά ό,τι προκύψει. Το θέμα αφορά στην Δημοκρατία αλλά και στην Εθνική κυριαρχία. Αφορά στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών στην συγκεκριμένη περίπτωση την Συνθήκη της Λωζάνης. Αφορά φυσικά και στο Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν ομάδες του πληθυσμού ούτε καν την εκλογική τους περιφέρεια ,αντιπροσωπεύουν το Έθνος( άρθρο 51 ,παρ.1). Οι δύο λοιπόν υποψήφιοι Μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Έλληνες Μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες! Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να δηλώσουν το αυτονόητο;

Αυτό το «δεν μπορούν» είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της επόμενης Βουλής».

Η επίθεση του Θόδωρου Μαργαρίτη στην Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται περίπου έναν χρόνο μετά τη συμμετοχή της στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου συμμετείχε σε συζήτηση για το κοινωνικό κράτος. Κανείς, βέβαια, τότε δεν είχε μιλήσει για επιστροφή της στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του επένδυαν σε ένα καλό, μεταξύ τους, κλίμα.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Γεωργαντά και Γιαννούλη για Ροδόπη: «Αυτά είναι δηλώσεις εμφυλίου» – «Ανακαλέστε» (video)

Ανδρουλάκης: Ας τελειώσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στα εθνικά μας θέματα

Τσαπανίδου: Ψεύτικες υποσχέσεις από τη ΝΔ και για τις προσλήψεις στο Δημόσιο προς άγραν ψήφων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:37