search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:59
MENU CLOSE

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Απορρίφθηκε η παραίτησή του από την έφεση – Κανονικά η δίκη

14.06.2023 10:10
babis_anagnostopoulos

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο απέρριψε σήμερα το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να παραιτηθεί από την έφεση που είχε καταθέσει μετά από την πρωτόδικη απόφαση για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.

Αυτό σημαίνει ότι η δίκη στο Εφετείο θα συνεχιστεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αναγνωστόπουλος δήλωσε, μέσω των συνηγόρων του πως δεν το επιθυμεί και παραιτείται. Οι τακτικοί δικαστές έκριναν πως η παραίτηση του από την έφεση δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το στάδιο της δίκης.

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό ορίζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία και να μην γίνονται άσκοπες δικασιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δίκη θα πρέπει να συνεχιστεί» είπε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφασίσε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για τον κατηγορούμενο καθώς οι συνήγοροι του δεν έχουν πλέον εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν.

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, σημείωσε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους, τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Διαβάστε επίσης:

Αμαλιάδα: Πήγε να απλώσει τα ρούχα και βρήκε μια οχιά στο σχοινί

Στάση εργασίας σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά

Καιρός σήμερα: Συνεχίζονται οι βροχές – Ανεβαίνει η θεμοκρασία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:54