search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:21
MENU CLOSE

Η ανακοίνωση της Frontex για το ναυάγιο στην Πύλο

15.06.2023 09:49
nauagio_pylos

Ανακοίνωση στην οποία «δείχνει» ως αποκλειστικά αρμόδιες για την ενημέρωση αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο, τις ελληνικές αρχές εξέδωσε η Frontex.

Ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θλιβερό γεγονός θα πρέπει να απευθύνονται προς το Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης.

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής εξέφρασε τη θλίψη του για τα γεγονότα στην Πύλο και σημείωσε ότι το αεροσκάφος παρακολούθησης εντόπισε το αλιευτικό στις 12:47 ώρα Ελλάδας, ενημερώνοντας άμεσα τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές.

Η ανακοίνωση της Frontex

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ανοιχτά των ελληνικών αρχών. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τις οποίες συντονίζουν οι ελληνικές αρχές, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος παρακολούθησης της Frontex εντόπισε το σκάφος την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 09:47 UTC και ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές.

Όλα τα ερωτήματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης.

Επιπλέον, σε σχέση με άλλον εντοπισμό σκάφους σε κίνδυνο νότια της Κρήτης, ξεκίνησε επιχείρηση SAR και 80 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες».

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για σύλληψη έξι διακινητών – Ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης (Videos)

Λήμνος: Νεκρός 52χρονος στο λιμάνι της Μύρινας

Σύνταγμα: Σύλληψη δύο ανηλίκων για ληστεία με μαχαίρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38