search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:34
MENU CLOSE

Πύλος: Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες – Άκαρπες οι έρευνες τη νύχτα

16.06.2023 07:35
malakasa new

Σήμερα Παρασκευή το πρωί πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από τον δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Η βύθιση αλιευτικού σκάφους με μετανάστες είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 105.

Άκαρπες οι έρευνες

Άκαρπες ήταν οι έρευνες και το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή προκειμένου να βρεθούν κι άλλοι μετανάστες από όσους επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε ανοιχτά της Πύλου.

1 φρεγάτα και 9 παραπλέοντα σκάφη χτένιζαν όλη τη νύχτα την περιοχή, ωστόσο δε βρέθηκε ούτε ζωντανός ούτε νεκρός μετανάστης, ούτε κάποια σορός έχει ξεβραστεί σε περιοχή κοντά στην Πύλο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο δύσκολες σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ.

Εννέα συλλήψεις για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

Στις 11 το βράδυ της Πέμπτης εξήλθαν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Οι εννέα συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας είναι από 20-40 ετών.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περι σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομείο Αττικόν: Νεκρός 47χρονος στις τουαλέτες – Εντοπίστηκε μετά από τρεις ημέρες

Ναυάγιο στην Πύλο: Στα δικαστήρια της Καλαμάτας οι εννιά συλληφθέντες

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σπείρας που «ξάφριζε» ΑΤΜ και σπίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:34