search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 01:54
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Με αλαζονεία και εκδικητικότητα πορεύεται η ΝΔ»

17.06.2023 22:37
tsipras

Έκκληση στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να σταματήσουν με την ψήφο τους «μία ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δεξιά, που θυμίζει τις χειρότερες μνήμες του παρελθόντος», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα και ο κ. Ερντογάν θα τρίβει τα χέρια του».

«Σε αυτή την κάλπη ψηφίζουμε με σκληρά διλήμματα. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τελευταία στιγμή να πείσουμε την κοινωνία ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δώσει ανάσα, προοπτική, μπορεί να δώσει στήριγμα, μπορεί να δώσει ελπίδα για δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην στάση της ΝΔ μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τόνισε: «Πέτυχαν μία μεγάλη νίκη, είναι αλήθεια, στις προηγούμενες εκλογές, αλλά βλέπετε πώς διαχειρίζονται αυτή τη νίκη. Με αλαζονεία, με έπαρση, με εκδικητικότητα. Έχουν βγει δεξιά και αριστερά και διαλαλούν ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι αποτελούν “εθνική εξαίρεση”. Έτσι μας λένε, ότι είμαστε μειωμένης εθνικής και πατριωτικής αντίληψης πολίτες. Είναι ντροπή να παίζουμε παιχνίδια με την πατρίδα. Με την πατρίδα εμείς δεν θα παίξουμε, αλλά δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να υποτιμά την πατριωτική μας ευθύνη».

Για το θέμα της Θράκης, χαρακτήρισε αθλιότητα την στάση της ΝΔ και την κατηγόρησε για επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα.

Αναφερόμενος εκλογές της 25ης Ιουνίου, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα έχουμε ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο καθεστώς και η μόνη δύναμη που μπορεί να το αποτρέψει είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη μητέρα και την αδελφή της 23χρονης Ιφιγένειας που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και παρούσα στην συνάντηση ήταν και η μικρή ανιψιά της που πήρε το όνομα της Ιφιγένειας.

«Βλέπουμε συγκάλυψη σχετικά με το δυστύχημα, θέλουμε δικαίωση, βοηθήστε», είπε η μητέρα της Ιφιγένειας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος με τη σειρά του παρατήρησε πως «όσοι δεν πονούν, γρήγορα ξεχνούν».

Διαβάστε επίσης:

Φουντώνει η πολιτική κόντρα για το προσφυγικό

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης αποφεύγει την προγραμματική συζήτηση, γιατί υστερεί στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας»

Ανδρουλάκης: «Δεν θα δεχτώ συμπεριφορές που βλάπτουν την παράταξη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 01:03