search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:11
MENU CLOSE

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην ανακρίτρια σήμερα οι εννέα συλληφθέντες (Video)

19.06.2023 09:15
navagio_pylos_new

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα (19/6), οι εννέα Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας στις 11 το πρωί για να βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Οι εννέα Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Χθες, Κυριακή (18/6), ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες καταθέσεις που έδωσαν οι εννέα συλληφθέντες, οι οποίοι ήρθαν από τη Μαλακάσα.

Πρόκειται για μάρτυρες κλειδιά και είχε ζητηθεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση και αρνούνται ότι σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Δεν αποκλείεται σήμερα, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτα εξακολουθούν να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ευρώπης οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεναν μέχρι και χθες Κυριακή 18 άνθρωποι, νοσηλευόμενοι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων 

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα έρευνες του Λιμενικού Σώματος 47 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άτομα ενώ οι νεκροί πρόσφυγες είναι επίσημα 104. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του ΛΣ και τρία παραπλέοντα πλοία.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Κάλεσαν την πυροβεστική να κατεβάσει… μπάλα απο δέντρο (Video/Photo)

Λεωφόρος Κατεχάκη: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα – Μποτιλιάρισμα στο σημείο

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζoυμε στις 25 Ιουνίου – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:08