ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 02:19
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχονται 37άρια έως το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση

20.06.2023 18:04

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού; Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα μας έως το ερχόμενο Σάββατο, που θα φτάσει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 Η μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η άνοδος αυτή αναμένεται να κορυφωθεί από την Παρασκευή 23 Ιουνίου και να φτάσει κατά τόπους τους 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων περίπου έως και την Κυριακή 25/06. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Όπως φαίνεται σε αυτό, η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 4 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Πάντως, από την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας , καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο Εμποδιστής Ω που έφερε κακοκαιρία και αστάθεια είναι ακόμη εδώ και θα μας επηρεάσει ξανά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κυψέλη Μεθάνων

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κάτι περίεργο οδήγησε στο τέλος της Τζωρτζίνας» – Τι κατέθεσε ο καρδιολόγος του Ωνασείου

Ναυάγιο στην Πύλο: Κατατίθενται αιτήματα ασύλου από τους διασωθέντες μετανάστες

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 02:07
Exit mobile version