search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:35
MENU CLOSE

Η απίστευτη ιστορία μιας χελώνας: Δραπέτευσε, «συνελήφθη» και ζει σε «χρυσό κλουβί»

21.06.2023 15:30
xelona-new
Πηγή: Pixabay

Την άνοιξη του 2021 η Τζέμινα, που είναι χελώνα, δραπέτευσε από το σπίτι του Τσαρλς Γουάντελ, αφήνοντας απαρηγόρητη την οκτάχρονη κόρη του Βεατρίκη. Γιατί το κοριτσάκι είχε την χελώνα ως… pet και προφανώς η Τζέμινα δεν είχε ερωτηθεί γι αυτό.

Η Τζέμινα κατάφερε να φύγει από το σπίτι και επί δύο χρόνια ουδείς γνώριζε που ήταν. Όπως αποδείχτηκε απολάμβανε την ελευθερία της και περιφερόταν στον πραγματικό κόσμο αδιαφορώντας για τις προθέσεις του Τσαρλς και της Βεατρίκης.

Αυτό το ταξίδι ελευθερίας κράτησε δυο χρόνια, καθώς η Τζέμινα εντοπίστηκε και τώρα είναι και πάλι σε ένα «χρυσό κλουβί», μην τυχόν και καταφέρει να την κοπανίσει και πάλι.

Η ατίθαση Τζέμινα εντοπίστηκε μέσω… Facebook. Όχι δεν είχε φτιάξει δικό της λογαριασμό, αλλά κάποιος την είδε να περιφέρεται, την συμμάζεψε και την πήγε σε κτηνίατρο. Γρήγορα κυκλοφόρησε στον μαγικό  κόσμο του Facebook η φωτογραφία της χελώνας που βρέθηκε, ο Τσαρλς Γουάντελ την είδε, έστειλε κι εκείνος μια φωτογραφία της Τζέμινα στον κτηνίατρο κι εκείνος απεφάνθη ότι η χελώνα που του πήγαν ήταν εκείνη για την οποία έκλαιγε η Βεατρίκη. Κάπως έτσι έγινε το reunion της οικογένειας, πιθανώς χωρίς να ερωτηθεί η Τζέμινα.

Ο Τσαρλς, πατέρας τριών παιδιών, δικηγόρος και ακαδημαϊκός, δήλωσε: «κληρονομήσαμε την Τζέμινα από τον πατέρα μου, όταν έφυγε από την ζωή το 2016. Πρέπει να είναι περίπου 50 χρόνων. Μια μέρα του Μαϊου του 2021 κατάφερε να δραπετεύσει. Οι χελώνες κινούνται πιο γρήγορα απ΄ότι νομίζουμε και μας πρόλαβε. Δεν ξέρω πως κατάφερε να επιβιώνει τους χειμώνες, αλλά όντως πέφτει σε χειμέρια νάρκη. Προφανές είναι επίσης ότι είναι καλοθρεμμένη».

Η Τζέμινα εντοπίστηκε περίπου μισό μίλι από το σπίτι της οικογένειας του Τσαρλς, στο Χάιντον Μπριτζ του Νορθάμπερλαντ. Εκείνος που την βρήκε την πήγε στο πλησιέστερο σπίτι και την έβαλε στον κήπο, νομίζοντας ότι η χελώνα ζούσε εκεί. Αλλά η Τζέμινα το έσκασε κι από αυτό το σπίτι. Αλλά εντοπίστηκε και πάλι, μεσολάβησε ο κτηνίατρος και το Facebook και  η Τζέμινα κατέληξε σε ένα νέο, ασφαλέστερο κλουβί, όπου θα έχει την παρέα της Τζιορτζίνα, της άλλης χελώνας που είχε πάρει στο μεταξύ η Βεατρίκη.

«Πραγματικά έζησε μια συναρπαστική περιπέτεια. Τώρα θα την προσέχουμε περισσότερο», δήλωσε ο πατέρας της Βεατρίκης.

Διαβάστε επίσης:

Οχάιο: Πατέρας έστησε στη σειρά τους τρεις γιους του και τους σκότωσε (videos)

Ονδούρα: Αδιανόητο μακελειό σε γυναικείες φυλακές – Τουλάχιστον 41 νεκρές κρατούμενες (photos/videos)

Εταιρία εκδικήθηκε υπάλληλο που παραιτήθηκε πληρώνοντάς τον ένα βουνό 91.500 λεπτών του δολαρίου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48