search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:27
MENU CLOSE

«Σπαρτιάτες»: Ποιο είναι το κόμμα που έχει τη στήριξη του Κασιδιάρη

25.06.2023 19:31
spartiates komma

Με άνεση φαίνεται πως μπαίνει στη Βουλή, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll, το κόμμα που στηρίζει ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες», που δεν είχε συμμετοχή στις πρώτες εκλογές, «κατέβηκε» στις δεύτερες με την υποστήριξη του.

Το εθνικιστικό κόμμα ιδρύθηκε το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το 2000 ο ιδρυτής του προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη και το 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό του Βασίλη Καπερνάρου.

Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. 

Το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εθνικιστικό και συντηρητικό, τοποθετούμενο στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, με τη ρητορική του να χαρακτηρίζεται ως «υπερεθνικιστική» και «υπερσυντηρητική».

Εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού».

Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΝΔ για exit poll: Άνετη αυτοδυναμία

Εκλογές 2023: Στα γραφεία της ΝΔ ο Μητσοτάκης (video)

Παναγόπουλος (ALCO): «Ίσως θα χρειαστεί να κάνουμε “γνωριμίες” που δεν θα επιθυμούσαμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34