search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:49
MENU CLOSE

Αναμένεται διάγγελμα του προέδρου Πούτιν

26.06.2023 21:58
putin kremlin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται απόψε να απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Ρώσος πρόεδρος θα προχωρήσει σε σειρά ανακοινώσεων απόψε, δίχως να διευκρινίζεται τι θα αφορούν.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν δημοσίευσε την πρώτη του δήλωση βίντεο μετά την απόπειρα εξέγερσης – αλλά δεν ανέφερε τι συνέβη.

https://twitter.com/SkyNews/status/1673399894197805062

Έκτοτε, το αφεντικό της Βάγκνερ Πριγκόζιν – ο οποίος ηγήθηκε της ανταρσίας – έχει κάνει τη δική του δήλωση, υποστηρίζοντας ότι δεν προσπαθούσε να ρίξει τη ρωσική κυβέρνηση.

Λίγα λεπτά αφότου ανακοινώθηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κάνει «μια σειρά δηλώσεων» από το Κρεμλίνο απόψε, ο στενός του σύμμαχος Αλεξάντερ Λουκασένκο μοιράστηκε το δικό του μήνυμα.

Το γραφείο Τύπου του Λευκορώσου προέδρου έγραψε στο Telegram ένα επίσης αινιγματικό μήνυμα: «Πολλές ερωτήσεις, εικασίες, εκδοχές και υποθέσεις… Ο πρώτος θα τα πει όλα, θα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε όλα. Πολύ σύντομα! Ακολουθήστε την ατζέντα!».

Σύμφωνα, με το λευκορωσικό Μέσο Nexta, ανακοινώσεις θα κάνει και ο Λουκασένκο.

Υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι οι δυνάμεις της Βάγκνερ θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επίθεση από τη Λευκορωσία στο Κίεβο- αν και οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο.

Διαβάστε επίσης:

Δύο ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν βρετανικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα

Αστεροειδής, μήκους δέκα λεωφορείων κατευθύνεται προς τη Γη

Υπερτουρισμός στην Ακρόπολη: Πώς χειρίζεται η Ελλάδα τους αυξανόμενους επισκέπτες;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:48