search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:59
MENU CLOSE

Μακρόν για θάνατο 17χρονου: «Ασυγχώρητο» – Στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί

28.06.2023 18:44
Gallia

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε την Τετάρτη, την επομένη του θανάτου του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Ναντέρ, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ασυγχώρητο».

Ταξιδεύοντας στη Μασσαλία, ο Μακρόν μίλησε για τον θάνατο του 17χρονου νεαρού άνδρα που σκοτώθηκε από την αστυνομία στη Nanterre την Τρίτη.

«Έχουμε έναν έφηβο που σκοτώθηκε. Είναι ανεξήγητο, αδικαιολόγητο. Η δικαιοσύνη αντέδρασε αμέσως, ελπίζω να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και να αποδοθεί η αλήθεια το συντομότερο, είπε.  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρειάζεται στοργή και σεβασμός για τον νεαρό Nahel και την οικογένειά του. Δεν χρειάζεται να έχουμε φωτιές», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ωστόσο, τα σχόλιά του δεν έγιναν δεκτά από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν την αστυνομία, τα οποία ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας του εν λόγω αστυνομικού και καταγγέλλουν «πολιτική εκμετάλλευση».

Το σωματείο χαρακτήρισε «ανάρμοστες» τις «πολιτικές δηλώσεις, τις αντιδράσεις ορισμένων καλλιτεχνών, ακόμη και αθλητών μπροστά σε αυτή την τραγωδία», πιστεύοντας ότι «ενθαρρύνουν μίσος για τον αστυνομικό».

«Τα γεγονότα, όσο δραματικά κι αν είναι, δεν μπορούν να είναι η αιτία ή το έναυσμα αδικαιολόγητης βίας από την οποία θα υπέφεραν όλοι οι συμπολίτες μας», πρόσθεσε το σωματείο.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, με συγκρούσεις στη Ναντέρ, καθώς και σε αρκετούς δήμους στην περιοχή του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένου του Mantes-la-Jolie, όπου κάηκε ένα δημαρχείο της περιοχής και «καταστράφηκε ολοσχερώς», σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η αστυνομία προχώρησε σε 31 συλλήψεις, περίπου σαράντα οχήματα κάηκαν και 24 τραυματίστηκαν μεταξύ των αστυνομικών.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την κινητοποίηση 2.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων το απόγευμα της Τετάρτης για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας. Επιπλέον, η μητέρα του θύματος καλεί σε μια ειρηνική πορεία, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στη Ναντέρ.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τα δελφίνια μιλούν «μωρουδίστικα» στα μικρά τους όπως οι άνθρωποι

Κιλιάν Εμπαπέ: Το μήνυμά του για τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικού – «Πονάω για τη Γαλλία μου» (videos)

Φρίκη στο Οχάιο: Μητέρα άφησε μόνη της την 16 μηνών κόρη της και πήγε διακοπές – Το μωρό εντοπίστηκε νεκρό μετά από 10 ημέρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:56