search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:37
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Πρέπει να μελετήσουμε σε βάθος τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος – Δεν συζητήσαμε επαρκώς μετά το 2019 (Ηχητικό)

28.06.2023 16:42
skourletis 543- new

Στις εσωτερικές διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το κακό αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων αναφέρθηκε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Mιλάμε για έναν πολιτικό χάρτη που έχει διαφορετικά και καινούργια χαρακτηριστικά. Έχουμε μια παρουσία ισχυρή ακροδεξιών κομμάτων που μαζί με το κόμμα της ΝΔ δημιουργούν έναν χώρο που δεν είχε μετά το 1974 τόσο μεγάλη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο» είπε αρχικά.

Όσο για τις αιτίες του κακού για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματος, ο κ Σκουρλέτης τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν σε βάθος και όχι βιαστικά, για αυτό και προσδιόρισε το συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

 «Ένα αποτέλεσμα δεν διαμορφώνεται μόνο μέσα στην προεκλογική περίοδο, χτίζεται όλη την προηγούμενη περίοδο από το 2019. Άρα οφείλουμε να αναζητήσουμε τις αιτίες, να εμβαθύνουμε στα νέα στοιχεία, να κάνουμε μια συστηματική προσέγγιση και να μην βιαστούμε να δώσουμε απαντήσεις που μπορεί ψυχολογικά να μας βολεύουν αλλά που δεν θα απαντούν στα προβλήματα αν δεν είναι επαρκείς και σε βάθος» περιέγραψε σχετικά με τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά το 2019 δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε επαρκώς και σε βάθος να διαβάσουμε τα ζητήματα και να αναδείξουμε πλευρές της δικής μας πολιτικής. Και φάνηκε μετά αυτό το επόμενο διάστημα. Άρα με συλλογικό τρόπο σε βάθος συζήτηση, αυτό είναι αναγκαίο να γίνει» συμπλήρωσε.

«Το συνέδριο δεν μπορεί να γίνει άμεσα, λόγω του καλοκαιριού. Άρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές το συνέδριο, αφού προσδιοριστεί όμως από τώρα και ξεκινήσει η προετοιμασία του από τώρα» διευκρίνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Οι αλλαγές και ο Τσίπρας

«Όσο προσωποπαγές να είναι ένα κόμμα και δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται σε αυτά τα κόμματα, για να υπάρξει και να προχωρήσει πρέπει εκ των πραγμάτων να εκφράζει ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες. Άρα πριν ο καθένας οδηγηθεί σε ένα συμπέρασμα και βάλει έναν βαρύγδουπο τίτλο, πρέπει να γίνει ανάλυση όλης της προηγούμενης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της σημερινής πραγματικότητας για να δούμε τι κρατάμε από την προηγούμενη πορεία και τι πρέπει να αλλάξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε πως δεν θεωρεί πως πρέπει να ξεκινήσουν από τα πρόσωπα. «Θα πρέπει να κάνουμε πρώτα την κουβέντα και μετά να καταλήξουμε στο ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος εκφραστής των σημερινών μας αναλύσεων. Δεν υποτιμώ τον ρόλο των προσώπων,  ίσα ίσα, είναι καταλυτικός, αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ πράγματα τα οποία είναι ανιστόρητα, ότι από μόνα τους τα πρόσωπα μπορούν να συγκροτήσουν ένα κόμμα ή έναν χώρο. Φανταστείτε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέδρασε θετικά και καταλυτικά στη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα τελευταία χρόνια, να ήταν σε κάποιο άλλο κόμμα, χωρίς να υποστηρίζει αυτά που έλεγε. Θα είχε μια ανάλογη πορεία; Όχι, νομίζω. Άρα είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Το απόγευμα στο ΥΠΟΙΚ ο Μητσοτάκης, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

«Βόμβα» NYT: Αποσύρεται η Frontex από την Ελλάδα λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων των μεταναστών;

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα παραβρεθεί στη Σύνοδο του PES

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46