search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:06
MENU CLOSE

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Καιρίδη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2288
29/06/2023
29.06.2023 06:00
kairidis 876- new

Η αποκάλυψη των «New York Times» ότι η Frontex ενδέχεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα εξαιτίας «χρόνιων παραβιάσεων των δικαιωμάτων των μεταναστών και του διεθνούς δικαίου» βάζει εκ νέου το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης πάνω στο τραπέζι και ανάβει φωτιές στην καρέκλα του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι πάρα πολλές οι κατά καιρούς καταγγελίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων μεταναστών και αιτούντων άσυλο που θεωρούνται έγκυρες και άλλες που ουδέποτε αποδείχτηκαν ή διαψεύστηκαν.

Ωστόσο υπάρχει ένα θεμελιώδες ζήτημα: Ακόμη και αν υπήρχε μια «δίκαιη» ευρωπαϊκή πολιτική, με ορθό μοίρασμα των ανθρώπων που μπαίνουν τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες εισόδου, πάντα θα προέκυπταν μερικά τεράστια ζητήματα:

● Πού βρίσκεται το όριο;

● Πόσους μπορεί να υποδεχτεί η κάθε χώρα ώστε και να τους εντάξει ομαλά και με αμοιβαίο όφελος στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό;

● Ποιοι και πόσοι έχουν τη διάθεση να ενταχθούν;

Αυτή η συζήτηση γίνεται ελάχιστα έως καθόλου. Η δε Ευρώπη έχει επιλέξει να κλείσει τις δικές της πόρτες, να αφήνει το πρόβλημα στις χώρες εισόδου και ύστερα να τις κατηγορεί ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πολιτική αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει, άρα ούτε ψύλλος στον κόρφο του Καιρίδη…

Διαβάστε επίσης:

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης απαγορεύει στη «Νίκη» να χρησιμοποιεί τραγούδι του ως επίσημο ύμνο

Η φωτογραφία με τους Αντετοκούνμπο και τη Δόμνα Μιχαηλίδου πάνω σε… καρέκλα

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο φύλακας του υπουργείου του δεν τον γνώριζε (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:05