search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για την παραίτηση Τσίπρα

29.06.2023 15:16
tsipras paraitisi

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μετά την βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές, γράφει το πρακτορείο Reuters, καλύπτοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Bloomberg περιγράφει τον πρώην πρωθυπουργό ως τον ηγέτη που «κάποτε εξόργισε τους Ευρωπαίους ηγέτες και έθεσε σε κίνδυνο την συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ».

Αντίστοιχα, ο ιστότοπος usnews.com αναφέρεται στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, «υπό την ηγεσία του Τσίπρα… στην κορύφωση μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, και πάνω σε ένα κύμα οργής των Ελλήνων για την λιτότητα και τα μνημόνια».

Η DW γράφει ότι «αφού οδήγησε το κόμμα του σε μία δραματική ήττα στις πρόσφατες εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Ο γερμανικός περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «αριστερό πρωθυπουργό για μία φορά στην Ελλάδα, που ηγήθηκε της χώρας σε μία περίοδο καταστροφικής λιτότητας» και χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Η οικονομική ιστοσελίδα investing.com μεταδίδει ότι ο Τσίπρας παραιτείται για να ανοίξει δρόμο για την ανάδειξη νέου ηγέτη του κόμματος, προσθέτοντας την δήλωση του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι «υπερήφανος για όσα έγιναν».

Ο Guardian αναφέρει ότι ο αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του «μετά την συντριπτική ήττα» και προσθέτει ότι «υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 2015 ως το 2019, στη διάρκεια πολιτικά ταραγμένων χρόνων, όταν η χώρα αγωνιζόταν να παραμείνει στην ευρωζώνη και να σταματήσει μια σειρά μνημονίων».

Το euractiv σε εκτενές ρεπορτάζ αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας», προσθέτοντας ότι «μετά τις εκλογές οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει 158 βουλευτές, δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση, λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και οι σοσιαλιστές ήρθαν τρίτοι με μόλις 32 έδρες».

«Ο ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρας παραιτείται μετά την εκλογική ήττα», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ των FT.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press αναφέρεται στο κυβερνητικό παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει ότι κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καλέσει τον Τσίπρα να παραιτηθεί μετά την ήττα. Κατά το Associated press, η Έφη Αχτσιόγλου, 38 χρόνων, έχει την υποστήριξη μέρους του κομματικού μηχανισμού για να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο, αλλά δεν έχει γνωστοποιήσει δημόσια τα σχέδιά της.

Διαβάστε επίσης:

Η ανάρτηση Πολάκη για την παραίτηση Τσίπρα: «Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο!»

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία» – Τέλος εποχής στον ΣΥΡΙΖΑ

Τεταμένο το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Επεισόδιο μεταξύ Τζανακόπουλου και Ρήγα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:22