search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:14
MENU CLOSE

Ορπελίν Πινέδα: Στην ΑΕΚ ώς το 2027 – Η ανακοίνωση για το deal των 6,5 εκατ. ευρώ

01.07.2023 10:41
orbelin_pineda

Την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα, ανακοίνωσε η ΑΕΚ, η οποία επισημοποίησε τη μεταγραφή του Μεξικανού. 

Ο 27χρονος μέσος «δεσμεύτηκε» με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027, με τους «κιτρινόμαυρους» να χαρακτηρίζουν τη μεταγραφή ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου. 

Υπενθυμίζεται ότι η παραμονή του Πινέδα «έκαιγε» τον τεχνικό της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο Μεξικανός αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην κατάκτηση του νταμπλ. 

«Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ»

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της.

«Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός! Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ισπανική Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027», αναφέρει σχετικά.

«Ο Ορμπελίν Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού. Αγωνίστηκε συνολικά σε 42 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκόραρε 10 φορές, έβγαλε 4 ασίστ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας έπειτα από 45 χρόνια, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της Super League 2022-23! Όρμπε, για πάντα εδώ!», καταλήγει.

Πώς έκλεισε το deal

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, εδώ και μία εβδομάδα η ΑΕΚ είχε μπει δυνατά στη μεταγραφική αυτή υπόθεση επιδιώκοντας την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του «Όρμπε», με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα.

Για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις είχε πετάξει για την Ισπανία άλλωστε και ο ατζέντης του Πινέδα, ο Μάριο Βιγιαρεάλ, ο οποίος μιλώντας στο Μεξικό είχε τονίσει τη μεγάλη επιθυμία του πελάτη του να παραμείνει στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Οι επαφές με τη Θέλτα δεν ήταν εύκολες σε ένα σκληρό πόκερ μεταξύ των δύο πλευρών τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα πριν από τρεις μέρες ο πρόεδρος του συλλόγου του Βίγο, Κάρλος Μουρίνιο ήταν ανένδοτος καθώς δεν αποδεχόταν την πρόταση που είχε στα χέρια του.

Οι αντιστάσεις του όμως κάμφθηκαν. Η πλευρά της ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη προκειμένου να πετύχει το deal με σύμμαχο και τον Πινέδα που ήθελε να τελειώσει η μεταγραφή του στην Ένωση παραμένοντας κιτρινόμαυρος.

Τις τελευταίες 24 ώρες οι συζητήσεις μεταξύ της ΑΕΚ και της Θέλτα φούντωσαν για τα καλά. Η Θέλτα πιεζόταν να πουλήσει, όπως ήταν γνωστό, ως τις 30 Ιουνίου, και τελικώς το μεγάλο deal για τον Πινέδα έκλεισε οριστικά με τον 27χρονο Μεξικανό μέσο να υπογράφει για τέσσερα χρόνια ώς το καλοκαίρι του 2027.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την ολοκλήρωση της σεζόν είχε πει πως η ΑΕΚ θα κάνει αποφασιστικά την προσπάθειά της για να κρατήσει τον Πινέδα και αυτό που ήθελε τόσο το κλαμπ, όσο και ο Ματίας Αλμέιδα είναι πλέον γεγονός!

Διαβάστε επίσης:

Μίλτος Τεντόγλου: Στη 2η θέση στο Diamond League της Λωζάνης

Ολυμπιακός: Οι νέες εμφανίσεις για τη σεζόν 2023/24

Μπόρις Κλέιμαν: «Το DNA απέδειξε την αθωότητά του» σύμφωνα με τους Ισραλινούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:14