search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:33
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης Σβίγκου για την εκλογή προέδρου – Πρόταση «πακέτο» με Φάμελλο για πρόεδρο, Καλαματιανό για Γραμματέα

02.07.2023 19:00
TSIPRAS-SVIGOU

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 ΙουλίουΔιαρκές Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου στην Συνεδρίαση της ΠΓ που είναι σε εξέλιξη. Εφόσον ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των μελών του οργάνου, σειρά έχουν οι ψηφοφορίες για τις τελικές αποφάσεις, κι ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τάσεις δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα συμπαγείς, αλλά έχουν «σπάσει».

Σημειώνεται πως ως προς το χρονοδιάγραμμα έχουν πέσει στο τραπέζι δύο ακόμα προτάσεις, για διαδικασίες εκλογής άμεσα, μέσα στον Ιούλιο, ακόμη και ψηφιακά (πρόταση της εσωκομματικής μειοψηφίας ή αλλιώς Ομπρέλα), και μια ακόμη για εκλογή ηγεσίας μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Κίνηση Μελών πρότεινε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος φαίνεται πως έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της ΠΓ. Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη στελέχωση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για Γραμματέας έχει προταθεί οι Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος είναι και επικρατέστερη επιλογή, ενώ αρχικά υπήρξαν και τα ονόματα των Σία ΑναγνωστοπούλουΘεοδώρα Τζάκρη, (με επικρατέστερο τον Διονύση Καλαματιανό), ενώ για διευθυντής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ουσιαστικά είναι ρόλος μεταβατικού προέδρους έως την εκλογή νέας ηγεσίας, προτείνεται για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Για κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους η πλειοψηφία πρότεινε τους Κατερίνα ΝοτοπούλουΧάρη Μαμουλάκη και Νίκο Παππά.

Μια δεύτερη πρόταση για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αφορά τους Νάσο Ηλιόπουλο, Σία Αναγνωστοπούλου και Χάρη Μαμουλάκη.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται να έχει καταθέσει δική του πρόταση – πακέτο, δηλαδή να παραμείνει για πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας, να πλαισιωθεί από πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου που θα αναλάβουν αναπληρωτές πρόεδροι, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νίκος Παππάς.

Νωρίτερα, στην έναρξη της συνεδρίασης τέθηκε από τον Πάνο Ρήγα θέμα για τη συμπεριφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον απόηχο του επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριάκης, και στην σκιά της νέας ήττας. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και μέλος του οργάνου, απουσιάζει από την σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, πρόσωπα όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος αλλά και στελέχη της Ομπρέλας αντέδρασαν λέγοντας πως δεν είναι η συγκεκριμένη συνεδρίαση ο χώρος και η στιγμή για να συζητηθεί αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Έρχονται μέτρα περαιτέρω στήριξης των νοικοκυριών

ΠΑΣΟΚ για εργαζόμενο στη Ρόδο: «Πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το ΣΕΠΕ»

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου στο τραπέζι για πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48