search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:52
MENU CLOSE

Η Δεξιά στα δεξιά του Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να «παίξει μπαλίτσα»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2289
6/7/2023
07.07.2023 12:01
natsios

Μάλλον δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται όσοι εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με την ατζέντα που θα θέσουν τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ. και μπήκαν στη Βουλή. Διότι ήδη τα κόμματα αυτά έχουν κάνει… αισθητή την παρουσία τους, αλλά με τρόπο που μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί για το μέλλον.

Για παράδειγμα η Ελληνική Λύση ήδη κατέθεσε προτάσεις όχι για μία ή για δύο, αλλά για πέντε εξεταστικές επιτροπές: για τις «συνέπειες» στους πολίτες των εμβολίων mRNA, για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις τραγωδίες σε Μάτι και Τέμπη και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και, προτού κάποιος πει ότι τα αιτήματα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν θα έχουν τύχη, η ουσία δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στην ατζέντα που με το «καλημέρα» επιχειρεί να θέσει το κόμμα.

Και, φυσικά, δεν είναι ο μόνος: αντιθέτως, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άνοιξε κι αυτός τη «βεντάλια» των θέσεων του κόμματός του, ζητώντας να αρχίσουν να διδάσκονται τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία περί αγνότητας και να καθιερωθεί το μάθημα της οικογενειακής αγωγής, ενώ για τις αμβλώσεις δήλωσε ότι «το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική».

Μπορεί, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θεωρείται κυρίαρχος στον χώρο του Κέντρου, ωστόσο η Δεξιά στα δεξιά του δείχνει αποφασισμένη να «παίξει μπαλίτσα» διεκδικώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο, με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει τόσο για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όσο και συνολικά για τον πολιτικό διάλογο στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Το «ευχαριστώ» του Σωκράτη Φάμελλου στον Αλέξη Τσίπρα

Βουλή – Τασούλας: Φείδου χρόνου προς… όλους και ο… επαναστάτης Νίκος Παππάς

Στο πρώτο νομοσχέδιο η κοστολόγηση των προγραμμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49