search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 10:15
MENU CLOSE

Χανιά: «Δεν είναι έξυπνη πόλη αυτή που βασανίζει άλογα» – Διαμαρτυρία φιλόζωων

08.07.2023 14:21
alogo kerkyra

Την κατάργηση των αμαξών στο παλιό λιμάνι των Χανίων και το τέλος της εκμετάλλευσης των αλόγων ζήτησαν από τα Χανιά φιλοζωικές οργανώσεις.

Με αφορμή την πανελλήνια αγανάκτηση που προκάλεσε ο θάνατος του αλόγου στην Κέρκυρα, μέλη φιλοζωικών σωματείων πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι φιλόζωοι ζήτησαν να δοθεί τέλος στην εκμετάλλευση των αλόγων στα Χανιά για οικονομικούς και τουριστικούς λόγους και εξέφρασαν την αντίθεση τους στο έθιμο με τις άμαξες που είναι ταυτισμένο με το γραφικό χαρακτήρα του παλιού λιμανιού, πλην όμως όπως είπαν, θα πρέπει τουλάχιστον να τηρείται υπό προϋποθέσεις.

Μάλιστα, έθεσαν θέμα κατάργησης των αμαξών στο παλιό λιμάνι. Έως τότε ζήτησαν η αφετηρία να μεταφερθεί σε σημείο σκιερό, τις μέρες που η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 30 βαθμούς οι άμαξες να ακινητοποιούνται όπως επίσης να υπάρχει μείωση του ωραρίου.

Τα φιλοζωικά σωματεία κατήγγειλαν συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τα άλογα επισημαίνοντας ότι καθ’ όλη την τουριστική περίοδο οι άμαξες σταθμεύουν σε σημεία με υψηλές θερμοκρασίες.

Η φιλοζωική κοινότητα της χώρας διεκδικεί την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για τα άλογα και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα επαναφέρει την ανάγκη αλλαγή του πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε αμαξάδες.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο 76χρονος αμαξάς – Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Φθιώτιδα: Στο σημείο που είχε δολοφονήσει την 16χρονη βρέθηκε ο 50χρονος

Συναγερμός στο Λιμενικό – Βυθίστηκε ταχύπλοο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 10:14