ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 03:53
MENU CLOSE

Χανιά: «Δεν είναι έξυπνη πόλη αυτή που βασανίζει άλογα» - Διαμαρτυρία φιλόζωων

08.07.2023 14:21

Την κατάργηση των αμαξών στο παλιό λιμάνι των Χανίων και το τέλος της εκμετάλλευσης των αλόγων ζήτησαν από τα Χανιά φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι φιλόζωοι ζήτησαν να δοθεί τέλος στην εκμετάλλευση των αλόγων στα Χανιά για οικονομικούς και τουριστικούς λόγους και εξέφρασαν την αντίθεση τους στο έθιμο με τις άμαξες που είναι ταυτισμένο με το γραφικό χαρακτήρα του παλιού λιμανιού, πλην όμως όπως είπαν, θα πρέπει τουλάχιστον να τηρείται υπό προϋποθέσεις.

Μάλιστα, έθεσαν θέμα κατάργησης των αμαξών στο παλιό λιμάνι. Έως τότε ζήτησαν η αφετηρία να μεταφερθεί σε σημείο σκιερό, τις μέρες που η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 30 βαθμούς οι άμαξες να ακινητοποιούνται όπως επίσης να υπάρχει μείωση του ωραρίου.

Τα φιλοζωικά σωματεία κατήγγειλαν συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τα άλογα επισημαίνοντας ότι καθ’ όλη την τουριστική περίοδο οι άμαξες σταθμεύουν σε σημεία με υψηλές θερμοκρασίες.

Η φιλοζωική κοινότητα της χώρας διεκδικεί την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για τα άλογα και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα επαναφέρει την ανάγκη αλλαγή του πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε αμαξάδες.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο 76χρονος αμαξάς – Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Φθιώτιδα: Στο σημείο που είχε δολοφονήσει την 16χρονη βρέθηκε ο 50χρονος

Συναγερμός στο Λιμενικό – Βυθίστηκε ταχύπλοο

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 01:51
Exit mobile version