search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:15
MENU CLOSE

CNN: Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

09.07.2023 17:50
ekriksi_ukrania

Την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία, φαίνεται πως ανέλαβε η επισήμως Ουκρανία.

Σύμφωνα με το cnn, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της χώρας, Χάνα Μάλιαρ, ανέφερε στο Telegram: «Πριν από 273 ημέρες, εξαπολύσαμε το πρώτο χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας για να επιφέρουμε πλήγμα στη ρωσική επιμελητεία».

Παράλληλα, παρέθεσε ακόμη 11 ουκρανικά «επιτεύγματα» από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 500 μέρες, μεταξύ των οποίων η βύθιση του καταδρομικού Moskva και η απελευθέρωση του «Snake Island».

Η επίθεση στη γέφυρα του Κερτς διέκοψε τις κύριες συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν την έκρηξη εκείνη την ώρα, αλλά δεν ανέλαβαν ξεκάθαρα την ευθύνη. Έγινε την ημέρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν γιόρταζε τα 70ά του γενέθλια. Ήταν τότε που ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξι Ντανίλοφ, δημοσίευσε βίντεο της γέφυρας στις φλόγες μαζί με ένα βίντεο της Μέριλιν Μονρό να τραγουδά «Happy Birthday, κύριε Πρόεδρε».

Παράλληλα, το ουκρανικό ναυτικό είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας: «Αεράμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κοιμάσαι;» μαζί με ένα βίντεο που έδειχνε τμήμα της γέφυρας που είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Το CNN επικοινώνησε με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ζητώντας δήλωση για την ανάληψη ευθύνης.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Αυστραλός γερουσιαστής τον πρότεινε για κεντρικό τραπεζίτη της χώρας – «Είναι ιδανικός»

Ryanair: Πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση… στο παράθυρο (Video)

Βόμβες διασποράς: Τι είναι ο εξοπλισμός που θα στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:10