search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Mytilineos: Επιτυχής η επανέκδοση του retail ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

12.07.2023 11:07
mytilineos_new
credit: mytilineos.gr

Στην πληρωμή οφειλής υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και στην κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης θα κατευθυνθούν τα αντληθέντα κεφάλαια από το κοινό ομολογιακό δάνειο των 500 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε η Mytilineos.

Η διαπραγμάτευση των 500.000 ομολογιών του νέου 7ετους ομολόγου έγινε χθες, Τρίτη 11 Ιουλίου, με τον Executive BoD Member, Chief Treasury & IR Officer της εισηγμένης εταιρείας, Χρήστο Γαβαλά, να χτυπά το παραδοσιακό καμπανάκι κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως είπε ο Χρ. Γαβαλάς, η Mytilineos προχώρησε σε επανέκδοση ομολόγου έπειτα από έξι χρόνια, με τη διοίκηση της εταιρείας να εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκβαση και το αποτέλεσμα.

Είχε προηγηθεί η έκδοση εταιρικού ομολόγου 5ετούς διάρκειας το 2017, ύψους 300 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα η Mytilineos κατάφερε να αποπληρώσει πριν από την ημερομηνία λήξης. Σημειώνεται ότι το 2017 η Mytilineos ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προχώρησαν στην έκδοση ομολογιακού δανείου.

Τότε, η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές, οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά, είχε διαμορφωθεί στα 740,837 εκατ. ευρώ, με υπερκάλυψη κατά 2,47 φορές, σε σύνολο 10.038 συμμετεχόντων επενδυτών. Η τελική απόδοση των ομολογιών είχε οριστεί στο 3,1%, ενώ το 61,67% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών είχε κατανεμηθεί σε ιδιώτες (retail) επενδυτές.

Όπως, αναφέρει το reporter.gr, η ιστορία εξελίχθηκε διαφορετικά με το νέο ομόλογο της Mytilineos, καθώς σε αντίθεση με το 2017, το 91,2% της συνολικής έγκυρης ζήτησης καλύφθηκε από το retail, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Σύμφωνα με παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς, το ρεκόρ αυτό ήρθε καθώς το επενδυτικό κοινό εμπιστεύεται τη Mytilineos, αισθάνεται ότι αποτελεί μία ασφαλής επιλογή για τις αποταμιεύσεις του, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μία σίγουρη επένδυση.

Από τις 500.000 ομολογίες της εισηγμένης, οι 456.000 πήγαν σε ιδιώτες επενδυτές και το υπόλοιπο 8,8% (44.000 ομολογίες) σε ειδικούς θεσμικούς επενδυτές. Το εν λόγω ορόσημο σχολίασε ο Χρ. Γαβαλάς κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου, δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη που έδειξε το επενδυτικό κοινό.

«Δεν τη θεωρούμε δεδομένη, ούτε αυτονόητη, ήταν κάτι το οποίο μας συγκίνησε, ήταν κάτι το οποίο μας γεμίζει ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη. Πιστεύουμε ότι πλέον ανοίγει πάλι η αγορά του χρηματιστηρίου για εκδόσεις οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εταιρειών και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», είπε, μεταξύ άλλων.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση για το ομόλογο της Mytilineos ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ (1,00697 δισ. ευρώ), υπερκαλύπτοντας κατά 2,01 φορές τη δημόσια προσφορά, ενώ το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών ανήλθε σε 16.796. Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε στο κατώτατο όριο του 4%.

Διαβάστε επίσης:

Κωτσόβολος: Αύξηση τζίρου και καταστημάτων το 2022/3 – Πώς προχωρά η διαδικασία πώλησης της αλυσίδας

Vodafone Ελλάδας: Αύξηση εσόδων 6% στο 6μηνο – Στα 270 εκατ. ευρώ τα κατοχυρωμένα έργα

HIG Capital Advisors: Επενδυτικό ενδιαφέρον για ΟΛΘ και λιμάνι Αλεξανδρούπολης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:22