search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Μπέρμποκ: «Καμία βάση για διαπραγμάτευση με τον Πούτιν»

16.07.2023 07:33
anabela baerbock

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον καμία βάση για διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία.

«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», είπε η Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη με τον ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό των γερμανικών εφημερίδων Bild και Die Welt, καθώς και του αμερικανικού περιοδικού Politico.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχαν καταβληθεί διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν», στην Ουκρανία, είπε η Μπέρμποκ.

«Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να ξανακερδίσει την ειρήνη», τόνισε. «Αυτό θα γίνει μόνο εάν σταματήσει αυτός ο κτηνώδης, επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας, εάν οι ρώσοι στρατιώτες αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος και σταματήσουν οι καθημερινές επιθέσεις με drones, πυραύλους και βόμβες στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: «Στις φλόγες» Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Για ένα από τα πιο έντονα κύματα ζέστης όλων των εποχών μιλάνε οι ειδικοί

Εξαφάνιση τρίχρονου στη Γαλλία – Στο «κάδρο» το ακροδεξιό παρελθόν των γονιών (Video)

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 4 νεκροί από πυροβολισμούς στη Τζόρτζια – Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:21