search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:18
MENU CLOSE

Ισπανία: Σκληρά πρόστιμα για τους ημίγυμνους τουρίστες – Πλαφόν στο αλκοόλ και απαγόρευση καπνίσματος στις παραλίες

20.07.2023 10:38
barcelona_tourist

Την επόμενη φορά που θα χαλαρώνετε κάτω από τον ήλιο σε μια ισπανική παραλία σκεφτείτε την εμφάνισή σας πριν επιστρέψετε στο κατάλυμα, γιατί μπορεί να μπείτε σε μπελάδες αν φοράτε μόνο μπικίνι ή –για τους άνδρες – ξεχάσατε να φορέσετε κάποιο μπλουζάκι φεύγοντας από την θάλασσα.

Σε δύο δημοφιλείς ισπανικούς προορισμούς της Ισπανίας έχουν επιβληθεί αυστηροί κανόνες ως προς το που μπορείτε να φοράτε το μαγιό σας και μάλιστα προβλέπονται υψηλά πρόστιμα.

Στη Βαρκελώνη η εμφάνιση με μπικίνι επιτρέπεται μόνο στις παραλίες και όσοι εντοπιστούν να κυκλοφορούν μόνο με το μπικίνι στο κέντρο της πόλης μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 260 λιρών, όπως επισημαίνει η Sun.

Αντίστοιχοι περιορισμοί για εμφανίσεις με μπικίνι στους δρόμους της πόλης έχουν επιβληθεί στη Μαγιόρκα, όπου τα πρόστιμα φθάνουν στις 500 λίρες.

Περιοριστικοί όροι για εμφάνιση με μαγιό στους δρόμους των πόλεων έχουν επιβληθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ιταλία.

Αλλά οι περιορισμοί δεν αφορούν μόνο στη γυναικεία εμφάνιση με μπικίνι. Πρόστιμα περιμένουν και τους άνδρες που περπατούν στους δρόμους χωρίς να φορούν κάτι που να καλύπτει το πάνω μέρος του σώματος.

Πρόστιμα επιβάλλονται ακόμα και για όσους εντοπιστούν ένα δρόμο πάνω από την παραλία.

Στην Ισπανία προβλέπονται πρόστιμα και για όσες γυναίκες προτιμούν να κάνουν μπάνιο topless. Πολύ μεγαλύτερες είναι οι ποινές που προβλέπονται στην Ίμπιθα και τη Μαγιόρκα για εκείνους που διοργανώνουν πάρτι χωρίς άδεια. Και τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν στις 250.000 λίρες, ανάλογα με την ενόχληση που προκαλείται.

Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επέβαλε κι άλλον έναν περιορισμό, επιδιώκοντας την ευπρεπή εικόνα στα δημοφιλή ξενοδοχεία: οι τουρίστες μπορούν να καταναλώνουν μόνον τρία αλκοολούχα ποτά μετά το γεύμα και άλλα τρία μετά το δείπνο, για να αποφεύγονται οι υπερβολές που επιφέρει η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Μεγάλα είναι επίσης τα πρόστιμα για όσους καπνίζουν στην παραλία.

Όσο για τα κριτήρια εισόδου στην Ισπανία, οι Βρετανοί ζητείται να αποδείξουν ότι έχουν να ξοδέψουν τουλάχιστον 85 λίρες τη μέρα για το διάστημα της προγραμματισμένης παραμονής τους- ειδάλλως υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Εξαγριωμένος όχλος πυρπόλησε τη Σουηδική πρεσβεία – Διαμαρτύρονταν για την καύση του Κορανίου (photos/video)

Νέα Ζηλανδία: Tρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην Όκλαντ – Ανάμεσά τους ο δράστης (photos)

Κύπρος: Σαράντα εννέα χρόνια τουρκική εισβολή – Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09