search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:51
MENU CLOSE

Εκλογές στην Ισπανία: Μάχη «στήθος με στήθος» για Σοσιαλιστικό Κόμμα και Λαϊκό Κόμμα

23.07.2023 22:58
ispaniaaaas

Παρά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών για άνετη επικράτηση της ισπανικής δεξιάς, το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα βρίσκονται στήθος με στήθος ως προς τα ποσοστά στις πρόωρες ισπανικές εκλογές.

Το μπλοκ της δεξιάς/ακροδεξιάς δεν εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ διατηρούν μία ευκαιρία να παραμείνουν στην εξουσία χάρη στο παιχνίδι των συμμαχιών.

Μετά την καταμέτρηση του 90% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει 136 έδρες, μακριά από τις 150 έδρες που επεδίωκε ο ηγέτης του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, το ακροδεξιό Vox 33, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 122 και η αριστερή συμμαχία Sumar 31 έδρες.

Ομως ο Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται εν δυνάμει σε ευνοϊκότερη θέση από τον αντίπαλό του και μπορεί να ελπίζει ότι θα παραμείνει στην εξουσία εξασφαλίζοντας την υποστήριξη μικρών βασκικών και καταλανικών κομμάτων.

Εάν δεν επιτευχθεί βιώσιμη πλειοψηφία, νέες εκλογές είναι πιθανόν να προκηρυχθούν σε μία χώρα που γνώρισε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2015 μέχρι το 2019.

Διαβάστε επίσης:

Φον Ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

Καμερούν: Κατέρρευσε 4όροφη πολυκατοικία – 12 νεκροί

ΗΠΑ: Πανικός για ένα πακέτο ρύζι στα σούπερ μάρκετ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:51