search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:43
MENU CLOSE

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: «Βγάζαμε παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας» – Ένας νεκρός, 8 τραυματίες

23.07.2023 14:39
patraaa

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση του τμήματος γέφυρας της περιμετρικής Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου.

Κι ενώ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής με δύο διασωστικούς σκύλους βρίσκεται σε εξέλιξη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος είπε πως ένας νεκρός και 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Το τμήμα της γέφυρας κατέρρευσε, λίγη ώρα πριν από τη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή Χάραδρο, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού, κοντά στον οικισμό Ρομά, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

«Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης», ανέφερε.   

«Βγάζαμε κάτι σίδερα»

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο dete.gr, ανέφερε πως γλίτωσε από αυτός και ο αδελφός του γλίτωσαν από θαύμα. «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα», είπε και συνέχισε: «Έχει δύο τρία άτομα από κάτω. Είναι πεθαμένοι. Τους είδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια επειδή παρουσίαζαν προβλήματα στατικής επάρκειας.

Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στη γέφυρα με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο μεταξύ η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Διαβάστε επίσης:

Βοιωτία: Νέα φωτιά τώρα στην Υλίκη

Βέλγιο: Η TUI ακυρώνει τα αεροπορικά ταξίδια στη Ρόδο

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05