search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:34
MENU CLOSE

Ναόμι Γουότς: Η εμμηνόπαυση στα 36 της και οι αλλαγές που έφερε στη ζωή της

25.07.2023 09:44
naomi-watts-new

Για την εμμηνόπαυση που βίωσε πρόωρα, μίλησε για πρώτη φορά η Ναόμι Γουότς, γεγονός που -όπως επισημαίνει- επηρέασε και τον χαρακτήρα της

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Hello», η ηθοποιός αποκάλυψε ότι βίωσε πρόωρη εμμηνόπαυση στα 36 της χρόνια, ενώ μιλώντας για τα συμπτώματα, κάνει λόγο για δύσκολες στιγμές.

«Το να περάσεις στην εμμηνόπαυση σε τόσο νεαρή ηλικία δεν ήταν εύκολο. Ειδικά σε μια εποχή, που οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό ήταν πολύ λίγες.

Εναλλαγές διάθεσης, νυχτερινές εφιδρώσεις, ημικρανίες… Ένιωθα σαν να έβγαινα εκτός ελέγχου» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η εμμηνόπαυση βιώνεται συνήθως από μία γυναίκα, όταν φτάνει τα 50 της χρόνια και σηματοδοτεί το τέλος του εμμηνορροϊκού κύκλου. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται πολλές ορμονικές αλλαγές.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Ναόμι Γουότς, το γεγονός ότι χρειάστηκε να υπομείνει αυτές τις αλλαγές τόσο νωρίς, τη βοήθησε, τελικά, να νιώσει πιο απελευθερωμένη.

«Περνώντας αυτό το ταξίδι, με οδήγησε σε μία βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μου. Βγήκα στην άλλη πλευρά νιώθοντας πιο “αυθεντική”. Η μεγάλη μου ελευθερία ήρθε στην “αυτοαναγνώριση”» είπε και πρόσθεσε:

«Είχα αυτές τις φωνές στο πίσω μέρος του μυαλού μου που μου υπενθύμιζαν πως οι ηλικιωμένες γυναίκες δεν είναι μόνο για να αφήνονται στα βοσκοτόπια. Είχα αυτή την επιθυμία να είμαι αυθεντική και να κάνω όσα θέλω. Για αυτό, τώρα είμαι τόσο παθιασμένη με το να ευαισθητοποιώ και να ενθαρρύνω πιο ειλικρινείς συζητήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Μποφίλιου για τις φωτιές: Eίμαστε αβοήθητοι, έχουμε όμως ο ένας τον άλλο

The Witcher: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ του τελευταίου μέρους της 3ης σεζόν (Video)

Νίκος Οικονομόπουλος: Το μήνυμά του για τη φωτιά στη Ρόδο – «Η Παναγιά μαζί σας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:33