search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 03:35
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις για 10η νύχτα

27.07.2023 23:34
rodos-new

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία του νοτιοανατολικού μετώπου της φωτιάς, δίνουν μέχρι αυτή την ώρα πυροσβέστες και εθελοντές στη Ρόδο.

Από τις αναζωπυρώσεις δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός ή χωριό του νησιού. Η μάχη όμως θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση, δεδομένου ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να ενισχυθεί η ισχύς των ανέμων.

Η μάχη με τις αναζωπυρώσεις δόθηκε και σήμερα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να περιορίσουν σημαντικά τις αναζωπυρώσεις.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι 10 χωριών

Το υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας με μήνυμα του από το σύστημα 112 ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι, για την άρση του κινδύνου λόγω πυρκαγιών.

Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν. Οι κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αγχίαλος: Αυτά είναι τα πυρομαχικά που εξερράγησαν μέσα στην αποθήκη της 111 Πτέρυγας Μάχης

Επιστρέφει το «Blue Galaxy» στο λιμάνι του Πειραιά λόγω βλάβης – Ταλαιπωρία για 506 επιβάτες

Νέα Αγχίαλος: Παραδόθηκε στις φλόγες ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Η Δήμητρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49