search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:44
MENU CLOSE

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λαμία: Εκκενώνονται Αχαρνές και Αμφιθέα

27.07.2023 18:27
lamia anazopirosi 99- new

 Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

 Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό, όπως και η περιοχή της Αμφιθέας.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αμφιθέα Λαμίας εκκενώστε τώρα προς Δομοκό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ – ΑΑΔΕ: Παράταση των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από πυρκαγιές

Φωτιά στη Ρόδο: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι 10 χωριών – Μήνυμα από το 112\

Φωτιά στη Βόλβη Θεσσαλονίκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:34