search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:55
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι φωτιές «φούντωσαν» την κόντρα με την Νέα Δημοκρατία – Πώς «πάγωσε» ο διμέτωπος

31.07.2023 09:20
pasok-new

Οι εφιαλτικές μέρες που βίωσε η χώρα με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα «φούντωσε» ξανά την κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία. Εκτός από τα «πυρά» που εξαπολύει ο Νίκος Ανδρουλάκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση και για τις εκρήξεις στην Νέα Αγχίαλο, ενώ πολύ ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα βρίσκονται και οι υποκλοπές. 

Στο… μάτι το «επιτελικό κράτος» 

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν κάνουν κανένα σχόλιο για τις εσωκομματικές εξελίξεις) βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και εσωτερικών διεργασιών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές κινούν τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ κυρίως απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.  

Αναφορικά με τις φωτιές το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκας βάζοντας στο στόχαστρο το επιτελικό κράτος στηλίτευσε τις «μεγαλοστομίες Μητσοτάκη» περί ετοιμότητας, σημειώνοντας δηκτικά ότι «πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας του επιτελικού κράτους». Παράλληλα η Χαριλάου Τρικούπη έβγαλε σκληρή ανακοίνωση για την παραίτηση του Νότη Μηταράκη, αναφέροντας ότι «οι καλοκαιρινές διακοπές του τ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη εν μέσω πυρκαγιών είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών του “καλοκουρδισμένου” επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν απαντήσεις για τις «ευθύνες στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, που οδήγησαν στις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης». Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν: «οι εικόνες που όλοι παρακολουθήσαμε και τα ρεπορτάζ που ακολούθησαν, εγείρουν σειρά ερωτημάτων, ενώ οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας την 28η Ιουλίου ενέτειναν τον σχετικό προβληματισμό για τις ευθύνες που οδήγησαν στο εν λόγω συμβάν»

Πάντα ψηλά οι υποκλοπές 

Πέρα από τις πυρκαγιές, είναι σαφές ότι σε αυτή τη φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης επικεντρώνει την επίθεση του και στο θέμα των υποκλοπών καθώς επανέφερε τη συζήτηση στη Βουλή. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πέταξε τη «βόμβα» της αποκάλυψης για τρίτη απόπειρα παρακολούθησης που υπέστη μέσω του Predator και κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έλαβαν αντίστοιχο μολυσμένο SMS να κοινοποιήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στη Βουλή τον σχετικό ενημερωτικό φάκελο που έλαβαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παράλληλα, ο Ν. Ανδρουλάκης έστειλε το μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι «η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση όπως θα τον βόλευε» και ότι «σενάρια που θα βολεύουν δεν πρόκειται να δει από το ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Κύκλοι Πατούλη: Αίτημα για συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι λένε οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη

Νότης Μηταράκης: Το πρώτο μήνυμα για την παραίτηση – «Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:55