search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:13
MENU CLOSE

Σέριφος: Τρεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά που πρέπει να επισκεφτείτε

31.07.2023 14:06
serifos

Κάθε φορά που το πλοίο πλησιάζει στον προορισμό, η έξοδος στο κατάστρωμα επιβάλλεται ειδικά αν ο προορισμός σας είναι ένα νησί όπως η Σέριφος . Kαθώς την πλησιάζει το πλοίο το νησί μοιάζει μοιάζει με cart postal.

Εάν επιθυμείτε έναν ήσυχο προορισμό με γραφικά τοπία και κρυστάλλινα νερά, η Σέριφος είναι ιδανική επιλογή. Μόλις 2 ώρες με το ταχύπλοο από τον Πειραιά (και 4 με το συμβατικό) το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι η χώρα που είναι χτισμένη πάνω σε έναν βράχο.

Στη Σέριφο, αυτό που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι οι παραλίες της. Γαλάζια και ολοκάθαρα νερά περιμένουν να δροσίσουν τους επισκέπτες, όμως αυτό που είναι χρήσιμο να θυμάστε είναι πως πρέπει να έχετε μαζί σας ομπρέλα ή σκηνή και νερό καθώς οι περισσότερες παραλίες είναι ανοργάνωτες.

Βάγια

Η ομορφιά αυτής της παραλίας βασίζεται στην απλότητά της. Εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι το γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών που αντικατοπτρίζει του κατάφυτους βράχους. Έχει χοντρή άμμο, δροσερά νερά και χρωματιστά βότσαλα. Εάν κάτσετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα η θέα του ήλιου που χάνεται πίσω από τον Άσπρο Κάβο θα σας αποζημιώσει.



Άγιος Σώστης

Για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να αφήσει το αμάξι του πάνω στον χωματόδρομο (μερικοί τολμηροί το κατεβάζουν όμως είναι δύσκολος χωματόδρομος) και να ξεκινήσει την πεντάλεπτη κατάβαση. Η παραλία πήρε το όνομά της από το ξωκκλήσι που δεσπόζει στην άκρη της στο οποίο αξίζει να βγάλετε τις φωτογραφίες σας. Αν έχετε όρεξη σε δύο λεπτά απόσταση από το ξωκκλήσι βρίσκεται ένας μόλος από όπου μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας!



Καλό Αμπέλι

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία άγριας ομορφιάς που όμως έχει δύσκολη πρόσβαση. Εάν έχετε υπομονή θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας πάνω από την παραλία και να ξεκινήσετε μια δεκαπεντάλεπτη κατάβαση. Η παραλία δεν έχει σκιά ούτε νερό οπότε πρέπει να έχετε προνοήσει να έχετε μαζί σας. Ο βυθός όμως θα ανταμείψει τους κόπους σας αφού κρύβει πολλές εκπλήξεις και κρυφούς κόλπους που μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας.


Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε Κεφαλονιά και Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Χίο – Στάχτη 600 στρέμματα δάσους (photos)

Ρέθυμνο: Δολοφονική επίθεση σε βάρος ιδιοκτήτη καφενείου – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:10