search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Βενζίνη: «Καίει» η τιμή της – «Φλερτάρει» με τα 2 ευρώ (video)

31.07.2023 08:45
venzini-kaysima-new

Αντίπαλος των αδειούχων του Αυγούστου είναι η τιμή της βενζίνης

Πολλοί είναι εκείνοι που για να αποφύγουν τα «τσουχτερά» ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επέλεξαν τη λύση ενός ηπειρωτικού προορισμού, όμως τα καύσιμα έχουν φτάσει στην Αττική μία ανάσα από τα 2 ευρώ.

Ακριβότερες οι διακοπές με το ΙΧ

Με την τιμή της βενζίνης να εκτοξεύεται τις τελευταίες ημέρες και να φτάνει μία ανάσα από τα 2 ευρώ, πολλοί οδηγοί δυσανασχετούν, καθώς βλέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να εκτροχιάζεται.

«2 ευρώ η βενζίνη; Είναι δυνατόν να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο; Πρέπει να κατέβει η βενζίνη, τα καύσιμα πρέπει να ελεγχθούν», λένε οι καταναλωτές που για κόμη μία φορά πληρώνουν τα σπασμένα.

Εκείνοι που βρίσκονται σε ακόμη πιο δύσκολή θέση είναι όσοι περίμεναν όλο τον χειμώνα τις διακοπές και βλέπουν τώρα πως το ταξίδι με το αυτοκίνητο σε κάποιον προορισμό κοστίζει περισσότερο από ό, τι είχαν προγραμματίσει.

«Στο Λεωνίδιο θα πάμε, θέλουμε γύρω στα 200 ευρώ βενζίνη».

«Καίει» η βενζίνη

Σύμφωνα με το Mega, μία οικογένεια για να πάει από την Αθήνα στα Σύβοτα θα πληρώσει 92 ευρώ για καύσιμα και 35 ευρώ για διόδια, σύνολο 127 ευρώ μόνο για να πάει, με το ποσό να διπλασιάζεται και να ανεβαίνει στα 254 ευρώ αν υπολογίσουμε και την επιστροφή στη βάση.

Για να ξεκινήσει μία οικογένεια από την Αθήνα και να φτάσει στην Πύλο στη Μεσσηνία θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ μόνο για βενζίνες και διόδια, ενώ εάν σε αυτό το ταξίδι προσθέσουνε και την επιστροφή, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 140 ευρώ.

Για τις διακοπές σε κάποιο νησί, όπως η Λευκάδα, το κόστος των καυσίμων μαζί με τα διόδια είναι 100 ευρώ για απλή μετάβαση, ενώ αν προσθέσουμε και την επιστροφή, τότε ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Αν κάποια οικογένεια επιλέξει κάποιον ορεινό προορισμό, όπως το Καρπενήσι που είναι 3,5 ώρες από την Αθήνα, τότε θα πληρώσει συνολικά 140 ευρώ.

Οι λάτρεις του οδικού τουρισμού τονίζουν πως αυτό που τους προβληματίζει είναι πως στα μέρη που θα πάνε η τιμή τις βενζίνης θα είναι πιο ακριβή από την Αθήνα και θα χρειαστεί να κάνουν λιγότερες μετακινήσεις για να κρατηθούν εντός προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 Περιφέρειες

«Τη χτύπησα για να αμυνθώ – Δεν κατάλαβα ότι είχε σκοτωθεί» ισχυρίστηκε ο δολοφόνος της Άννας (video)

Καιρός σήμερα: Ζέστη, μελτέμια και βροχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59