search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:46
MENU CLOSE

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ όπου πέρασε τις τελευταίες της διακοπές

03.08.2023 17:29
giot-new

Βυθίστηκε το Cujo, ένα γιοτ παγκοσμίου φήμης, στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε περάσει τις τελευταίες της καλοκαιρινές διακοπές με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ στη Νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το γιοτ εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα της Μεσογείου αφού χτύπησε ένα άγνωστο αντικείμενο στα ανοιχτά του Beaulieu-sur-Mer, στη Γαλλική Ριβιέρα, το Σάββατο (29/7).

Επτά άτομα που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά το σκάφος κατέληξε σε βάθος σχεδόν 2.500 μέτρων (8200 πόδια), δήλωσε η τοπική αστυνομία.

«Το πλοίο βυθιζόταν λόγω εισροής υδάτων. Σωστικά σκάφη εστάλησαν από την Αντίμπ και οι λιμενικοί εντόπισαν μια σημαντική εισροή υδάτων στο μπροστινό μέρος του γιοτ» δήλωσε αξιωματούχος.

«Ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και είχε κρατήσει τις μηχανές σε λειτουργία, αλλά αυτό δεν απέτρεψε το σκάφος από το να βυθιστεί» πρόσθεσε.

Η ιστορία του γιοτ

Το Cujo κατασκευάστηκε στην Ιταλία το 1972 για τον επιχειρηματία John von Neumann αφού είπε στο ιταλικό ναυπηγείο Baglietto ότι ήθελε το ταχύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο.

Στο σκάφος τοποθετήθηκαν δύο 18-κύλινδροι κινητήρες που του εξασφάλιζαν τελική ταχύτητα 42 κόμβων.

Στη συνέχεια, ο Van Neumann πούλησε το σκάφος στον γιο του Adnan Khashoggi, του πλουσιότερου εμπόρου όπλων στον κόσμο, και εκείνος το πούλησε στον ξάδερφό του, Dodi Al-Fayed.

Το Cujo ήταν συχνά αγκυροβολημένο στο St Tropez, το πιο διάσημο hotspot διασημοτήτων στη Γαλλική Ριβιέρα, με διασημότητες όπως οι Clint Eastwood, Tony Curtis και Bruce Willis.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του κ. Αλ-Φαγιέντ, το γιοτ… ερήμωσε. Παροπλίστηκε το 1999 και πέρασε χρόνια χωρίς να ταξιδεύει, προτού ανακατασκευαστεί από νέους ιδιοκτήτες.

Διαβάστε επίσης:

Κόστα Ρίκα: Κροκόδειλος σκότωσε ποδοσφαιριστή που βούτηξε σε ποτάμι (σκληρές εικόνες)

ΗΠΑ: Ξανά στο επίκεντρο η θανατική ποινή – Αφορμή δράστης ρατσιστικής επίθεσης

Η ESA επανενεργοποιεί τον Παγκόσμιο Άτλα Πυρκαγιών: Πώς εξυπηρετεί τις Αρχές και ποιοι οι περιορισμοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06