search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:11
MENU CLOSE

Tριήμερο «φωτιά» και μετά… καταιγίδες – Τι δηλώνει η προϊσταμένη της ΕΜΥ στο topontiki.gr για τον επερχόμενο καύσωνα

03.08.2023 11:51
kairos

Νέο κύμα καυσωνα, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ από το Σάββατο αναμένονται βροχές.

Πιο συγκεκριμένα, για τις δύσκολες μέρες καύσωνα που έρχονται μίλησε στο topontiki.gr η κ. Αντωνία Τασοπούλου, προϊσταμένη ΕΜΥ.

«Oι θερμοκρασίες στη χώρα μας Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα είναι υψηλές, ενώ σε κάποιες περιοχές θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς. Οι περιοχές αυτές θα είναι η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και η Ανατολική Πελοπόννησος ενώ ζέστη θα κάνει και στα νησιά, με θερμοκρασία 37-39 βαθμούς, όπου όμως η αυξημένη υγρασία θα δημιουργεί την αίσθηση υψηλότερων θερμοκρασιών».

Τι περιμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα βιώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται και βροχές από τα ξημερώματα της Κυριακής:

«Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ζέστη σήμερα αύριο και το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι, όμως βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή περιμένουμε καταιγίδες.

Στην Αθήνα δεν περιμένουμε βροχές. Σήμερα η θερμοκρασία στους 37 μέχρι 38. Αύριο στα ίδια επίπεδα 38-39 ενώ την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους; 36 βαθμούς. Και την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35 βαθμούς Κελσίου».

Μετά τον καύσωνα… βροχές

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Τασοπούλου από το Σάββατο ο καιρός θα αλλάξει ενώ σε πολλές περιοχές περιμένουμε βροχές και καταιγίδες: «Η κατάσταση για τη Δυτική Ελλάδα θα αλλάξει από το Σάββατο το μεσημέρι όπου περιμένουμε μεταβολή του καιρού στα βορειοδυτικά. Πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Βόρειο Ιόνιο θα έχουμε βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Αντίθετα, στην Ανατολική Ελλάδα θα δούμε και πάλι 40 βαθμούς σε περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Στην Ανατολική χώρα η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή την Κυριακή καθώς από του 40 βαθμούς θα πέσει στους 37 τις μεσημεριανές ώρες».

Βοριάδες από την επόμενη εβδομάδα

«Η επόμενη εβδομάδα θα έχει σαν χαρακτηριστικό την ενίσχυση των βοριάδων. Δευτέρα, Τρίτη ίσως και Τετάρτη, θα έχουμε ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους στο Ιόνιο. Από την Τρίτη και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα τα μελτέμια θα είναι ενισχυμένα στο Αιγαίο, στα 7 μποφόρ η έντασή τους σε πολλές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και στις ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε πολλούς ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν στα 5-6 μποφόρ».

Διαβάστε επίσης:

Ναύπλιο: Ανοίγει ξανά για το κοινό το Μπούρτζι – Δωρεάν η είσοδος τις πρώτες μέρες

«Κίνημα της πετσέτας»: Συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου – Νέα καταγγελία για τη Νάξο (videos)

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Γρεβενά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32